jruze
|
31.01.2014 15:44 -
Re: Naklápění xenonových světel / C5 I
|
|

|
Jetik napsal(a): Auto mám C5 2.2 HDi vyrobené v novembri 2001 v rozírenej Pack výbave, pôvodne pripravený pre predajcu ako testovací voz, kupoval som ho s nejakými 5000 km ako pouívanú predvádzačku priamo od značkového predajcu. Má to originálne xenóny s automatickou výkovou korekciou lúča a ostrekovačmi. Pôvodne tam boli svetlomety s krabičkami VALEO Velarc 4 pin a priamo v reflektore bol vsunutý taký malý ploný spoj (viditežný cez otvor diažkového svetla). Keďe tieto riadiace jednotky neboli schopné dodáva krokovacie pulzy (na základe signálu z BSI rovnakého pre oba reflektory) na výkovú korekciu, funkciu výkového naklápania paraboly zabezpečovala táto malá riadiaca jednotka. Po nejakých 7 rokoch oba ploné spoje fungova prestali a reflektorý sa prestali výkovo nastavova. Zohnal som dva u pouívané reflektory z roku 2003. Nie sú identické s pôvodnými, ale fungovali po namontovaní bez problémov bez nutnosti poui diagnostiku. Majú u 12- pinové riadiace jednotky, ktoré u majú v sebe aj funkciu výkových korektorov na základe signálu z BSI. Jedna krabička mi koncom roka odila (výbojka sa nenatartovala) take som ju musel nahradi. Odvtedy mám problém popísaný vyie. Skúsim zmera, čo lezie z BSI priamo do reflektoru, lebo ten druhý sa správa poslune. Pozriem tie konektory a dám vedie.
Ta krabička(starter) je nová nebo starí? abys nelaboroval kolem a nebyla KO. jinak je jedno jestli tam dá z tuím 6. pinama nebo z 12. (pokud tedy dá celou lampu-samotnou krabičku zaměnit páč kabelá ve světle je jiná a nejde vypreparovat ven) - diag jsem nikdy při výměně světla nepotřeboval - zástrčka a zapojení (z venku) je shodné pro obě - v diag by se mělo něco dát vyčíst.(z hlavy nevím) |
| |
| |