jruze
|
30.01.2014 19:48 -
Re: Auto se nezvedá
|
|

|
RC_CéPětka napsal(a): Ahoj cépětkaři. Sem tu nový, ale C5 mám 3roky. Zatím ádný problém a do 4.1. Vím, e na podobné téma je tu několik vláken, ale v tuto chvíli je definice "auto se nezvedá" asi nejblíe mému problému. Zůstala mi vyset dole zadní část. Samo, e se to stalo asi 100km od baráku a jetě na polní cestě. Domu mě to nechalo dojet 90km/h. Doma jsem to prubnul a dal auto zdvihnout. Měl sem dojem, e snahu má, ale zdvih byl minimální. Tak sem ho pustil dolu a finito, u se nezvedl a jízda moná do 10km/h. Od té doby se čerpadlo ani nehlo (nesepl ani el.motor). Pročítal jsem to tady od shora dolu, z leva do prava. Nakonec auto skončilo v servisu. Diagnóza servisu patný elektromotor, protoe přepaluje 40A pojistku. Návrh opravy - nová jednotka BHi za 20tis + kapalina +práce, suma sumárum 30tis. Poádal jsem o demontá BHi a odnesl ho elektrikáři. Jeho nález - el. motor a jeho silová jednotka jsou v pořádku. Zbývalo prověřit řídící jednotku na čerpadle. Nael jsem v Teplicích firmu, poslal jim to a jejich verdikt - elektrická i elektronická výzbroj jsou v pořádku. Upozornili mě, e poslední monost je, e pod zátěí se motor chová jinak. Zael jsem zatřetím elektrikářem a ve jsme proměřili. Motor se točí normálně, při rozběhu bere asi 18A a po vteřině spadne odběr na cca 12A. Při běhu na prázdno. Podle elektrikáře, kterého znám a důvěřuji mu, se motor jeví v pořádku. Na 40A pojistku, která BHi jistí, jsou to prý hodnoty normální. Odvezl jsem čerpadlo opět do servisu a ve jim stejně podrobně popsal. Technik na mě koukal jak na ........ Jeho vyjádření je, e kdy "připojili" novou 40A pojistku přímo k čerpadlu, tak vyhořela. e má el. motor pod hydraulikou (zatíením) velký odběr (kam tu pojistku připojili netuím). Poádal jsem je, aby to namontovali zpět a hledali jinde. Kdy nenajdou vyměním servis. Jen mě tak v zoufalství napadá, jestli nemáte někdo podobnou zkuenost. Kde hledat, kdy je BHi jednotka opravdu v pořádku a čerpadlo nespíná pro přepalování pojistky.
Díky.
Řekl bych vyměň motor a elektrikáře-neviděl jsem to,ale podle mne je to motor.Tu pojistku to vyrazí hned nebo a při pokusu o zvedání? pokud né hned je to motor. |
| |
| |