| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Akumulátor |  |
NMC
|
30.01.2014 11:58 -
Re: Akumulátor
|
|

|
Qwik napsal(a): Zdravím, tak tuhle baterku jsem zrovna dneska vyměnil za "Exide" .link. Bohuel ta "Galaxy" je po několika startech při -10 KO
Tak jsem zkusil jinou.. Ono problém bude asi v tom, e by se baterka měla stále udrovat v kondici, ale při malém nájezdu km. to je jaksi obtíné.. Parkuji na sídliti a nikde není přípojka, kde bych připojil baterku a nechal ji malým proudem dobíjet.. Moje auto nemá ani voltmetr, take kdy je problém, tak se o něm dozvím a nastane.. U uvauji, e si nainstaluji nějaký testér baterky, který mě včas trkne a já ji nechám nabít.. Teď to budu řeit tak, e tu starou "Galaxy", která je jetě, kdy je čerstvě nabitá, pouitelná k nouzovému zimnímu startování. V nouzi ji zaměním za tu ve voze, ne nabiji tu z auta. Galaxy mohu v pohodě pouívat v letních dnech, ale jak klesnou teploty pod nulu, u to nějak nezvládá, to bych ji musel dobíjet tak co 14dní. Baterku Galaxy jsem měl od ledna 2012 a starty nic moc ikdy byla nová. Dalí zima byla v poho, protoe nebylo a tak extra zima. Problém nastal a teď, a to mě u přestalo bavit... Cenově se od "Varty" či "Exide" moc nelií.. původně jsem "Galaxy" koupil za cca 2200Kč, teďka koupená "Exide" stála 2145Kč.., tak uvidím jak se pochlapí.. 
Pouívám tohle:
.link.
Zapojit do permanentně připojené zásuvky, nastavit ke slunci. Bohuel dotace na to asi nebudou...
Vybitou baterii nedobije, ale spotřebu ve stojícím autě v pohodě vykryje. |
| |
| |