Puskin
|
26.01.2014 21:54 -
Re: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
|
|

|
Ahoj lidicky, mel bych dotaz. Rad bych se stal take citronakem C5atkem, mam spadeno na CII, nicmene porad resim, jaky motor vzit. Me jezdeni se sklada z kratkych cest, tak 2-3x tydne zhruba 15km - vse po meste (Londyn). No a potom v letnim obdobi zhruba 5-6x vylety po UK, kazdy tak 500-600km. Na ty vylety ovsem jezdim ve vice lidech a s poradnou porci kempingoveho vybaveni, takze uvazuju i nad kombikem. To se pak uvidi mimo jine i podle ceny. Nicmene nejdulezitejsi je vybrat motor. Cely svuj motoristicky zivot jsem mel diesely (VW Transporter, Audi 80, VW Polo Variant, a ted Oktavka - s ni ale soubezne jezdi kamos, ktery ji pouziva vice nez ja, a na malinko delsi trasy. Ten se ale ted stehuje mimo Londyn, a chce si ji ponechat - takze zhanim jine vozitko, a C5 II se mi libi nejvic.) Vzhledem k tomu, ze tady v UK se plati silnicni dan podle emisi, tak rozdil mezi 2.0HDI a 2.0i je asi 100 liber rocne v neprospech nafty. Pravda, je to kompenzovano tim, ze benzin je tu levnejsi nez nafta o asi 10%. Problem je spis ve mne, ze jsem proste na naftu zvykly, a mam rad zvuk, charakteristiku i zpusob jizdy z dieselem. Takze asi potrebuji, at mi nekdo napise, ze s takhle malym najezdem (zejmena v zime) si jakykoli naftovy motor totalne odepisu behem roku-dvou, a ze to nema smysl. Fajn. V tom pripade, jaky benzinak je pro CII nejlepsi? Je ta 1.8i 16V slaba, takze 2.0i je nutnost? Ten trilitr uz je na me myslim moc, hlavne co se spotreby tyce... A dalsi vec - vzhledem k soustavnemu poskakovani v Londynskych zacpach by byl super ten automat - ale ten davali jenom do benzinovych trilitru, takze zase zpatky k nafte... Je to jako zacarovany kruh. Budu vdecny za kazdou radu a kazde postouchnuti spravnym smerem! Dik moc! |
| |
| |