TomCi
|
18.01.2014 11:03 -
Re: Jakou autodiagnostiku
|
|

|
Hagrid_cZ napsal(a): Nakonec jsem to koupil jinde levněji, take s tím bude trochu práce. A na fw je speciální nástroj přímo od psa.
A co jsem se dozvěděl, tak se do čínských kabelů dává novějí firmware ne jsou schopny zvládnout. Na větinu aut to jede, ale zrovna C5 a 407 s tím mají problémy, take se musí downgradnout na nií verzi.
Aha, tak pánové myslel jsem ,e o tom něco víte, ale koukám ,e víc vím já. Aby diagnostika pracovala s Diagboxem 5.29 a 7.xx. Je potřeba přehrát pevnou část firmware v kabelu. To lze udělat pouze programátory. To co píe Hagrid CZ je pouze změna části firmware. V podstatě nástroj od PSA dělá to stejné jako kdy byl je kabel pouíván se starou Lexii a připojíte ho k diagboxu. Při prvním sputění se přehraje část fw na větí verzi. Pokud to uděláte obráceně zase připojíte zpět na Lexii, fw bude poníen na nií verzi. Ale v podstatě celý problém je v tom, e pokud připojíte kabel k diagboxu vetí jak 5.29, do kabelu se nahraje fw, který větinou napracuje s čínským fw v kabelu a pak je nutný reflash čipu. Jiné řeení není. Jetě se rozmohlo v diagboxu pomocí konfiguračního souboru zakázat měnit firmware v kabelu. To je sice pěkné, ale u pak kabel, který pracuje třeba pod diagboxem 7 se starým firmware nenajde jednotky, nebo diag. ukazuje divné hodnoty. |
| |
| |