Tony_Z
|
13.01.2014 11:54 -
Re: Zimní pneumatiky - netechnické povídání a zkuenosti
|
|

|
Tak zkuenost od listopadu. - denní jezdění. Vraníky 195/55/15 - Xsara II VTS
Klady:
- li perfektně vyváit, takhle "neházecí" gumy jsem dlouho nekoupil
- jsou ochotné se zahlodnout, guma se dobře lepí k silnici
- zatím se nezdá, e by ubývaly
- poloviční cena
zápory:
- nejhorí zápor, kterej skutečně je otřesnej a kdybych jezdil dlouhé trasy je hluk. je to jako 4 vadná loiska.
- na tom vysokém vzorku se auto chová troku plavně, jako by na silnetbloku (ale nemá tendence se utrhnout, to ne)
Obecně je zatím můu doporučit. Těm, co nelítaj na dálnici a nevadí jim hluk, tak dokonce snad i vnutit ne jen doporučit. Kdo je háklivej na hluk, tak a si připlatí.
Jak tu výe nekdo psal o tom, e guma Vraník byla vyboulená..... Osobně bych nejdřív zjioval, kolikrát vletěla za tu zimu do obrubníku nebo přeskočila super díru. (ena v létě přijela s na boku utreným kusem gumy (vredestein - fungl nová supr guma) - prostě to postavila na ostrý obrubník a skouzla z něj tak neikovně, e to guma nevydrela, ale na výrobce pneu jsem to rozhodně neházel)
edit: Co se týče váhy, tak mi nepřili nijak extra těí. A na váhu jsem je nepokládal a nevěřím nikomu, kdo nřekne, e 13" 155... je stejně těká jako 16" guma. To by ta 16" musela bejt totálně sjetá nebo by měla tak tenoučké boky, e bych se ji bál na auto nasadit. Tohle ruční váení beztak stojí za 2 věci a to minimálně. POkud budete chtít, tak na jaře dám na váhu 195/55/15 Vraník a vedle toho 195/65/15 Goodyear (disk je stejný oboje jsou citróňácké hliníkové "plecháče". |
| |
| |