Miklásek
|
02.01.2014 11:22 -
Re: Táhlo sání vzduchu, swirl
|
|

|
Zdar priatelia. Tak som tie musel riei prasknutý plastík na tiahle od tohoto ventilu. Nemal som vežmi chu na bádanie, tak som tiahlo pridrotoval k páčke a potom som si vimol, e k tomu plastovému zariadeniu pod páčkou, z ktorého ide hadička k membráne swirl-u bola odpojená a zaslepená hadička, ktorá dalej vedie niekam poza brzdový posilovač. Pripojil som ju do tej plastovej srandy, natartoval a vetko v pohode. Celú včerajiu cestu z Trenčína do Prahy bolo vetko OK (teploty nad nulou), ale dnes ráno (bolo -3) ako som sa rozbiehal mi vahodilo Antipollution fault + ESP/ASR fault. Vimol som si vo vyhžadávači, e taká téma tu bola, ale u je zrejme zmazaná. Dolo mi, e obe závady spolu súvisia, len by som vás chcel poprosi, na čo sa mám zamera aby som to odstránil. Predpokladám, e ak to zase poodpájam a pozaslepujem, tak by to malo zmiznú a vetko pojde v pohode, ale rád by som to uviedol do normálneho stavu.
EDIT:
pred pár dňami som vymenil SWIRL (takmer gynekologický zákrok), okrem toho polámaného plastového nezmyslu bola prasknutá membrána na SWIRL-e. Po výmene vetko funguje ako má, dokonca auto prestalo huli, pretoe po celý čas ako bol SWIRL odpojený boli klapky v zavretej polohe, take z dvojice sacích ventilov prúdil vzduch len jedným ventilom a zmes bola príli bohatá. Take som teraz zvedavý ako sa to prejaví na spotrebe a výkone. |
| |
| |