Brzda
|
16.12.2013 14:05 -
Re: Zimní pneu na C5
|
|

|
Darja napsal(a): WRA3 a W+ je úplně jinej vzorek... nemíchat. WRA3 je vyí řada, W+ je nií řada od nokianu, rozdíl je i v ceně, ve vzorku, a mám pocit, e W+ se vyrábí v Rusku v druhé továrně Nokianu.
Ale jinak do sněhu jsou to dobré gumy. Já u nakupuju jen Nokian, občas Michelin, ale v Nokianu jsem v tom letos za dva míče a jetě nezačala pořádně zima  Hlavně si to zákazníci chválí, e jsou tiché (WRA3 mají i speciální dráky s takovýma ďublíkama, jako golfový míček  ), e extrémně nemizej, take feedback je na ně taky dobrej. 
Já osobně mám s Nokiany patnou zkuenost co se sjídění týká. Měl jsem W+ a vydrely jen jednu sezónu (cca 11000km) a na sněhu mě zklamaly (na severskou značku dost bída).
Pak jsem měl Dunlop SP Winter Sport 4D, ty vydrely 2 zimy - necelých 20 t km, ale vlastnosti dobré.
S Michelin Alpin jsem měl zkuenost na předchozím autě (Picasso) a tak vydrely 35 tisíc...
Letos jsem z nedostatku peněz uvaoval nad Vraníky, ale nakonec jsem koupil na zkouku Membat Flake (je to nějaká panělská značka, ale vyrobeny jsou v Číně). Podle diskuzí na netu i ohledně jejich letňáků vypadaly docela sluně. Zatím na nich mám najeto za měsíc asi 1800 km a zdají se fakt docela v pohodě. První sníh zvládly nadmíru dobře. Na suchu moc nehučí, vyváení bez problémů, na vodě v pohodě.
Akorát je mám nafoukány na víc ne předepsaných 2,5, protoe před dofouknutím se mi zdálo, e auto nějak jakoby plave - jako by byly podhutěné asi mají nějak měkčí bočnice nebo to dělá dost hrubý vzorek, uvidím jak se trochu sjedou.
Co se týká jízdních vlastností C5 na sněhu, tak vzhledem k tomu, e nejsem závodník to docela jde. Bydlím pod Beskydama, take sněhu si uiju dost. Jak tady někdo psal, e s právě koupenýma (staríma) gumama driftoval, tak bych řekl, e to je docela problém právě auta. Myslím, e hlavně u breaku je rozloení hmotnosti obvzlá s těkým nafákem dost bídné a ESP má fakt co dělat, aby udrelo zadek tam kde má být. Zkouel jsem párkrát zablbnout s vypnutým ESP a zadek jde dopředu opravdu velmi ochotně, take myslím, e tady není dobře dávat dozadu horí pneu ne dopředu, jak se to často dělá...... |
| |
| |