Tony_Z
|
06.11.2013 11:58 -
Re: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
|
|

|
Fire napsal(a): Ahoj,
uvauji, e si koupím velkého, bezpečného a dobře vybaveného kombíka do 50k Nejlépe mě vychází právě C5 z let 2001-2004. Problém mám ale s výběrem motoru. Mám poměrně malý roční nájezd cca 10k km za rok a zhruba 60% z něj je po městě nejčastěji trasy kolem 6 km z tohoto úhlu pohledu mě nejlépe vychází 2.0i benzín, jene se trochu děsím jeho městské spotřeby nechci jezdit za 10-12 litrů. A proto se chci zeptat o kolik je draí servis u dieselových motorů? Slyel jsem na HDI motory jen samou chválu, ale bojím se abych při tomhle stylu jedění nevykrvácel na servisu třeba za vstřiky atd. Případně jsou problémy s 2.0i a LPG? LPG bych tam dodatečně nedával, koupil bych ji s namontovaným asi z německa.
- Absolutně zapomeň na to, e existuje nějaký motor THP, to tě bohuel Rio zblbnul.
- pokud shání takto staré auto, vykali se na to, kolik bude rát a začni řeit důleité věci, protoe pokud nekoupí opečovávaný vůz, tak provozní náklady v podobně pohonných hmot budou to nejlevnějí.
pro v celkovém součtu nízké náklady (PHM + opravy).
- nafta 2.0 HDi- RHZ 80kw, (RHY - 66kw ) jednoduché motory, bez fap. Benzín 2.0i - jedině RFN. (existuje jetě 2.0HPi, ale na ten zapomeň). Pokud by se nala velmi zachovalá 1.8i, tak i ta by byla schůdná.
Auto do 50 000kč.... hledej auto, co má ji vyměněnou trubkohadici k servu, vyměněné nebo opravené zadní třmeny, v pořádku přední třmeny (nezasekávací třmen na ruční brzdu, také aby ji mělo vyměněné lanovody a trubky k ruční brzdě). Ji vyměněná loiska v ramenech. A také v neposlední řadě, aby ti k autu dali zimní i letní pneu s disky (není to zadarmo, docela drahé na pozdějí pořízení). Počítač na palubáku, aby neházel ádnou chybu. A takové auto najde, tak si nech nastartovat motor a pokud chytne okamitě a i přes to, e bude promrzlé a bude příd jako kočka, tak nad tímto kouskem začni uvaovat. (motor musí být jeden z vypsaných a jsi astný člověk)
Vechny věci, co jsem napsal, pokud nejsou hotové bude muset pravděpodobně udělat hned v prvním roce a zrovna zadara nebudou. Tak se vykali na jeden typ motoru a kup fungující opravené auto. (které má jedne z vypsaných motorů) Celkové náklady budou mnohem nií. |
| |
| |