jruze
|
31.10.2013 20:30 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
|

|
Rio11 napsal(a): Mám ve firmě 3 auta na LPG, moje auto je také na LPG, soused automechanik má v rodině 3 auta na LPG , take si myslím e mám kde srovnávat a porovnávat.
Take zaprvé : kadý kdo má LPG ví, e start je vdy na benzín, tím pádem čím častějí starty tím větí spotřeba BA. Zadruhé : Náchylnost na vynechávání motoru, to snad bylo před dvaceti lety u stodvacítek na domácí montá LPG. zaručuji ti e v současné době je něco podobného dávnou minulostí. Zatřetí : ivotnost nádre LPG deset let je trochu problém, ale deset let, to na novou LPG uetří. Membrány, filtry - spotřební materiál, stejné jako filtr benzínu. Svíčky dobrá, jsou třeba častěji nové, motorový olej ?? co jako ?? vydrí déle ne u benzínu. Častějí servisování, jako proč ?? Servisuji jako kadé jiné auto. Problémy s LPG nemám, mám perfektní zařízení a skvělého servismena. Začtvrté :Nikdy jsem necítil LPG v autě ani kolem něj. Paklie se to stane znamená to e je něco rozbité, v ádném případě to není normální jev, mě se to nikdy nestalo. A za páté malý dojezd na nádr, Cha Cha Cha za tu úsporu peněz mě to stojí. Najedu na nádr LPG 500 km a to mě stačí ke spokojenosti. Tak teď mi řekni co jsi měl za staré LPG systémy, e má tak negativní zkuenosti ? Já nemám ádný problém a chrochtám si blahem kdy platím na pumpě.
Má pravdu - jen mi prosím vysvětli kam se ti vstřikuje plyn - pokud přímo do válců nemůe být cítit , pokud ale do sání tak jak docílí aby to z toho sání neuniklo,nehledě na to e celej systém sání kam se plyn dostane načichne(ale není to nic závaného a v kabině to opravdu cítit není nebo nesmí být.Jezdí mi sem dost aut na LPG a cítím vechny(v uzavřeném prostoru) - je to jako kdy se postříká vo%navkou - taky jí cítí i po nějaké době(leda e jezdí na jeden z nich - nevím teď který je cítit jestli propan nebo butan - tuím e butan není cítit.Garantuji ti e i rok prázdná,otevřená nadr bude smrdět po plynu(benzinová a naftová také). A měl jsem několik aut na LPG a několik systémů - jen tvrdím e C5 na to není zrovna moc stavěná- jinak úspora tam je jen F. moc benzíny neumí a nechápu proč nedělali estikvalty- podle mne je to nedostatek. |
| |
| |