TycoonX
|
30.10.2013 18:16 -
Re: Vibrace na volnoběh
|
|

|
Zdravim, rieim jednu C5 2.2 HDi Exclusive r.2002 M5 /nie naa /a potrebujem poradi.
Symptómy:
-kolísanie otáčok na volnobeh
-motor sa pravidelne trasie a trasie/hýbe celým autom
-pri jazde (zábere) sa to zrovná
-stráca sa voda (0,5-1L na 500-600km), emulzia pod viečkom nieje, olej nepribúda
-pri doliatí destilovanej vody je to menej citelné (vibracie) ako pri doliatí nemrzky, kedy je to horie
-žavý vstrek počutelne viac klepe (mláti)
-auto v minulosti jazdilo na sajrajt naftu (pred výmenou vstrekov)
-auto má normálny výkon aj spotrebu (6,5L)
Predchodzí servismani pred 2 rokmi diagnostikovali nanič vstreky, vymenili pičky, podloky o rok neskôr zase pičkový servis vymenil pičky vstrekov a auto bolo na čas OK. (2x 700 uff..) Teraz to robí zase a majitelovi sa nechce soli za daliu sadu vstrekov, tankuje na regulernych benzinkach, ziadne tesco a je z toho netastný.
-Na diag som to ete nedal, asi a cez víkend, mrknem na spomínaný tlak railu a korekcie a celkové dávky.
-Mám neaké náhradné ND z 2.0 HDi RHZ..čidlo railu, rail, trubky, (na skúku ak to bude rovnake)
-Ja osobne a predbene typujem prasklinu v hlave/tesnení ..ale nemám to ako overi..to jedine ak mu v servise otlakujú hlavu..diagnostikuju uniky.. nikde som nijaký unik nenaiel take voda ide najskor asi do valcov a vstreky potom majú haluz to dorovna a časom sa zničia..
-ako si to podloím túto teoriu netuím 
-pri skúobnej jazde (20km pri 140km/h) sa stratilo asi deci vody a motor je suchý, hadice tie bez náznakov..nádrka vody bola natlakovaná
-vae nápady? |
| |
| |