Devilian
|
28.10.2013 09:54 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
|

|
Co sa mna tyka, rozdiel benzin-nafta je jasny. Mam teraz benzin, a aj ked som zle kupil a motor uz asi dlho mat nebudem, riesil som len spotrebne veci. Predtym som mal naftak, a to som menil: zacneme poloosy, menili sa za repas- po roku prava poloos znova vymenena a lava uz tiez zacinala cvakat(neustale na ne tlaci vysoky krutiaci moment). 2x som neodisiel (zamrzlo mi kvalitne SHELL palivo z dvoch roznych pump, po zmene pumpy uz to islo), vyfuk 3x zvarany pri katalyzatore (kratke vzdialenosti na naftaku), vymeneny stredny a koncovy diel(vsetko zhrdzavene zvnutra). Baterka. Podavacie cerpadlo opravene svojpomocne na 3 krat (bordel v nadrzi, cistena 2x). Spojka taktiez vymenena. Ozaj, zabudol som este na tlmic tornych kmitov vymeneny dvakrat za 120000 km (bol to polsky diel, zly servis..) Tot vsetko. Daval som vzdy aditiva (aj tak nafta zamrzla), filtre menene kazdy rok, olej original total 5W-40, pri predaji bolo pocut jemne piskanie turba. Auto malo pri predaji asi 230000km (ale ratam tak +100-150 navrch- dalsia pekna vec na ojazdenom naftaku). Toto su veci co podla mna suvisia s naftovym pohonom, zvysok nebudem vypisovat.
Teraz mam spotrebu priemerne 7.5 litra (skoro ako biturbo nafta, xsara mala okolo 5.3) ale viem ze v zime nastartujem a vykurim auto a mozem to vytocit na skoro 7000 otacok, co ma potesi aj zvukom. Tot moj nazor je, ze ojazdena nafta sa naozaj oplati len ludom, co si ju sami servisuju. |
| |
| |