igok
|
26.10.2013 21:48 -
Re: Pískání předních brzd
|
|

|
Sindy napsal(a): Dnes jsem mluvil s mechanikem, kterého jsem náhodou potkal při návtěvě na atecku a ten mi řekl, a vyzkouím vyčistit a promazat plovoucí třmen, e i to by mohlo pomoci. Pískají mi při dobrďování a mám tam téměř nové kotouče i destičky ( max 2000 km) a tuím e mi v servisu tvrdili e Valeo.
Má někdo nějakou radu, která by mi při práci byla ku prospěchu ? 
ak si cital cele vlakno tak uz asi tusis co ta caka. Budem sa asi opakovat, je to totiz opisane v druhom clanku tohoto vlakna.
Ja by som zacal kontrolou a upravou starych platniciek, cize prebrusenie dosadacej plochy smirglovym papierom a uprava hran a vypilovanie stredovej drazky pilnikom a pilovym platkom na zelezo (odporucam dva plátky na elezo vedža seba). Tvar upravenej platnicky by mal vyzerat takto .link. Ak to nepomoze nasleduje vymena platniciek a dalej aj kotucov. Osustruzenie by som uz z hladiska bezpecnosti neodporucal, lebo ak je kotuc uz jazdeny, tak vacsinou po osustruzeni do hladka dosiahnes min hrubku alebo menej a tam hrozi ze v krizovej situacii prehrejes kotuc a zlyhaju ti brzdy.
Pri tych tvojich 2000 km na novych brzdach by som povedal ze upravit tvar platniciek by mohlo stacit. |
| |
| |