LPX
|
17.10.2013 12:43 -
Re: spotřeba oleje
|
|

|
Průběná zpráva o zkoumání stavu "olejového hospodářství" . Měl jsem problém, e se ztrácí olej (motor ere olej) a následně po dolití se objevilo ráno za studena na měrce cca a 5cm nad max hladinu. Tento stav trval asi 3 dny, ne jsem se dostal do servisu, tak byla cesta do Prahy a olej to seralo a následně ji neubýval a drel se cca v 1/3 měrky. Stále vak byl nepříjemný první start a občas zvlátní zvuky. Dnes jsme to procházeli a objevili jsme zbastlenou hadičku u odvětrávání motoru, krátká, cca 12 cm. Hadička tam byla dána jiná, určená na vodu (průhledná, zelená s tím výpletem), byla splasknutá a motor vůbec nedýchal po sundání olejového víčka. Hadici, která nebyla vidět, jsme hned zahodili, nahradili správnou a motor začal dýchat. Bohuel olej to prohnalo a do výfuku, tak uvidíme co to udělá. Při startu ji ádný divný zvuk, ádný problém. Podotýkám, e servis, kde to bylo na rozvodech apod., jsem ádal o revizi vech těchto věcí - konkrétně systému odvzdunění motoru (mám tam i plyn) a bylo sděleno, e je ve O.K....no a zase nebylo. Uvidíme zda se to zlepí a nebo zda bude nutné dělat dalí kroky. |
| |
| |