Tony_Z
|
13.10.2013 10:01 -
Re: Zimní pneu na C5
|
|

|
Mikra napsal(a): Mě se podařilo sehnat nový letní i zimní vdy v akci po sezoně za 3000,- Kč. To u mě není zbytečně drahá guma vzhledem k tomu, jak je dobrá. Ne koupit něco o 500,- lacinějího, potom 3 roky bulet a o rok dřív kupovat nový, to raději za jistotu připlatím. Minimálně 4 roky mám od gum pokoj, pokud je někde neroztrhám o obrubník apod.
Ročně najedu asi 12.000 km, z toho asi tak 5.000 km na zimních.
Tak hlavně, e jsi spokojenej. Netuím, proč by člověk s Bridgestonama, Goodyerama, Dunlopama nebo Vredesteinama měl brečet... a to jsou gumy o 500kč levnějí ne Micheliny. Michelin je zbytečně drahá, protoe je nejdraí mezi nejdraími, tak jsem to myslel v původním příspěvku.
Snait se vybrat pro kadého to pravé je správné, ale říkat jim, e cokoliv jiného ne právě třeba Michelin je mejd a budou brečet je zlé, protoe na základě těchto informací si jdou koupit sjeté 6let staré micheliny, aby je měli a pak si někde rozbijou hubu.
Jo, výrobce nakecá hodně hovadin, ten by byl schopen prodat i 30let starou gumu se slovy, e byla uskladněna ve vákuu v jejich super skladu... Vak se chová logicky, snaí se maximalizovat zisk, take musí prodat ve, co vyrobí. A kdy se pak objeví nezávislé testy, e starými pneu cesta nevede, tak se výrobce samozřejmě natve a musí se nějak bránit... (jinak je fakt, e uskladněné pneu nejsou tolik vystavené vnějím vlivům - pneu z loňských zásob se nebrábím ,ale aby mi přila 2 a více let stará pneu ,tak bych ji rozhodně vrátil...) Jestli jste si vimli, tak někteří prodejci začali na webu udávat i DOT a guma, co má třeba 3709 je výrazně zlevněna jako skladový leák. |
| |
| |