jruze
|
12.10.2013 11:27 -
Re: Výměna palivového filtru
|
|

|
BlueSeven napsal(a): Od koupě 78tis tam pravidelně v létě dávám VIF a jednou za 10 000 km jsem tam dával Liqui Moly Motor System Reiniger (do nádre).
Při výměně palivového filtru při 90tis km byly po rozebrání filtru v jeho nádobce nečistoty. Teď při druhé výměně 126tis km je nádobka bez nečistot  . To mi říká, e se palivová cesta čístí respektive vyčistila a kdy se vyčistila před filterm, tak za ním by to mělo být podobné. Proto jsem zkusil ten čistič napřímo, jestli z toho jetě něco poteče.
Chápu, e u aut, kde se zanedbává údrba by mohl být problém, ale kdy se pouívají čističe v malých dávkách a dlouhodobě, tak by neměl být problém.
Nejsem odborník na vstřikovače,neznám materiály uvnitř a co jim vadí a proč , vím jak fungují. Ale výrobce asi ví co a jak a proto určité věci zakazuje , některé nedoporučuje - doporučuje.Moná ví proč.
Jsou materiály(třeba hydraulika) u kterých vadí jiné sloení směsy - u hydrauliky ti to odrovná těsnění , olej v motoru z minerálu na syntetiku oddělá motor atd... (já koupil auto s LHM místo LDS a u mne to stálo přetěsnění pístnic,regulátor tlaku,servo) - no hydraulika jako hydraulika? palivo a příměsy jako palivo ??? |
| |
| |