Mikra
|
11.10.2013 20:17 -
Re: Zimní pneu na C5
|
|

|
Chvílema to na videu vypadá jako točený z ledoborce.
Já měl 5 let starý letní Michelin Primacy HP. Vzorek tak asi 3 - 4 mm, u to na vodě plavalo necítil jsem se v pohodě. Tak nějak nejistý se mi to zdálo v rychlejích zatáčkách. Tak jsem koupil nový Michelin Primacy 3 a nestačím se divit. Sedí fantasticky, skoro nepoznám rozdíl mokro a sucho. Neuvěřitelně se drej asfaltu.
Měl jsem stejně starý zimní Michelin Alpin Pilot, vzorek taky asi 4 mm, ale v zimě hotový netěstí. Na sněhu jsem jetě jak tak vyjel, po asfaltu jsem musel hodně pomalu a v břečce jsem doslova kormidloval a ne řídil. Vyloeně průser. Tak jsem koupil nový Michelin Alpin A4 a nesmůu si je vynachválit. První zimu jsem sice jezdil dost málo, ale i tak prostě drej na vech zimních povrích, e se ani nechce věřit.
No a ty starý zimní jsem se rozhodl dojezdit v létě. Naposledy. To je neuvěřitelnej sajrajt. To se prostě nedá. Ani suchej asfalt, nato vhkej, nebo dokonce v deti. To prostě koluzalo i kdy to auto stálo v garái.
Víckrát mi starý gumy na auto nesmí, i kdyby měly vzorek jako buldozer. Myslím, e protektor by tak patnej nebyl, jako stará guma. Alespoň ne první zimu. No a za čtvrtinu ceny nový gumy se to můe i vyplatit. Ale ne na dlouhý trasy po Evropě. To bych se bál. |
| |
| |