Tony_Z
|
10.10.2013 09:21 -
Re: Zimní pneu na C5
|
|

|
Ladman napsal(a): 2 Hellmut: já před sedmi lety kupoval ojetou 406-ku z Německa a ta ty Blizzaky u měla obutý. Byly v podstatě jako nový, rok výroby měly 2006, take jetý ani ne celou sezonu. Ty gumy mám (má manelka) na autě DODNES  , tedy samozřejmě jen pro zimní období. Vzorek mají minimálně jetě na 2 sezony, nejsou zpuchřelé a mají pořád dobré vlastnosti (kritici řeknou, e zimní guma se má po čtyřech letech vyměnit, ale nejsem padlej na hlavu měnit takovýhle gumy  )
Tak to je v pohodě. Za dvě sezóny na nich bude znovu vzorek jetě na dvě sezóny, jak je tvrdá. Teda pokud ti to ena do něčeho nepole, to by bylo smutné a asi by jsi se hodně drbal na hlavě.
Raději jsem na druhé auto zvolil nové protektory ne starou značkovou gumu, kdy u jsme u etření...
Hellmut: Kdy vidí na čem lidi dokáí jezdit... No já některé vidím taky a nejraději bych jim sebral papíry za to s čím jsou schopni na silnici vyjet. To u nejsou lidé, ale mentálové, o vem říkaj, jak je to v cajku, e to jsou jen keci a pak někoho zabijou. Popřápadě lepí varianta, zabijou jen sebe (i z osobní zkuenosti z loňska).
Take nekoukat, jaké kraviny dělají ostatní (staré známe - kdy budou hromadně skákat ze skály, tak skočí taky?) a řídit se radami lidí, kteří tomu rozumí. A tím nemyslím nějakého týpka z pneuservisu, kterej má v hlavě třeba i 20 let zaité neduhy, ale těma, co to léta tudovali a přesně vědí, co se s tím postupně děje a pak samozřejmě testy. Někde jsem viděl krásný testík, kde dávali fungl "nové" (plný vzorek) pneu, pouze to byli třeba 7 let staří leáci a porovnávali s novýma (různé druhy) - by to bylo od jinak vynikající značky, tak se ty leákovité gumy umísovali a daleko za těmi nejhorími novými, z čeho plynulo, e i ta nejhorí nová guma, kterou si můe koupit má lepí vlastnosti ne takhle starý leák...
Protoe vzorek na suchém povrchu ti je na dvě věci - tam musí guma pořádně lepit a při -10°C nevím, nevím, jak bude lepit takový stařík...
Nechci nikoho urazit nebo natvat, ale čím dříve tohle lidé pochopí, tím bude méně mrtvejch na silnicích (co mimo jiné díky bohu u je) a já se nebudu muset bát vyslat své blízké na silnici...
Edit: Tak jsem nael srovnání alespoň letních pneu nové/staré (letní gumy stárnou oněco málo pomaleji ne zimní, tak si kadý domyslí, jak ty zimní na tom asi tak mohou být) .link. |
| |
| |