Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Zimní pneu na C5
Tony_Z
10.10.2013 09:21 - Re: Zimní pneu na C5
Za?iato?n?k
Ladman napsal(a):
2 Hellmut: já před sedmi lety kupoval ojetou 406-ku z Německa a ta ty Blizzaky už měla obutý. Byly v podstatě jako nový, rok výroby měly 2006, takže jetý ani ne celou sezonu. Ty gumy mám (má manželka) na autě DODNES, tedy samozřejmě jen pro zimní období. Vzorek mají minimálně ještě na 2 sezony, nejsou zpuchřelé a mají pořád dobré vlastnosti (kritici řeknou, že zimní guma se má po čtyřech letech vyměnit, ale nejsem padlej na hlavu měnit takovýhle gumy)

Tak to je v pohodě. Za dvě sezóny na nich bude znovu vzorek ještě na dvě sezóny, jak je tvrdá. Teda pokud ti to žena do něčeho nepošle, to by bylo smutné a asi by jsi se hodně drbal na hlavě.

Raději jsem na druhé auto zvolil nové protektory než starou značkovou gumu, když už jsme u šetření...

Hellmut: Když vidíš na čem lidi dokáží jezdit... No já některé vidím taky a nejraději bych jim sebral papíry za to s čím jsou schopni na silnici vyjet. To už nejsou lidé, ale mentálové, o všem říkaj, jak je to v cajku, že to jsou jen keci a pak někoho zabijou. Popřápadě lepší varianta, zabijou jen sebe (i z osobní zkušenosti z loňska).
Takže nekoukat, jaké kraviny dělají ostatní (staré známe - když budou hromadně skákat ze skály, tak skočíš taky?) a řídit se radami lidí, kteří tomu rozumí. A tím nemyslím nějakého týpka z pneuservisu, kterej má v hlavě třeba i 20 let zažité neduhy, ale těma, co to léta študovali a přesně vědí, co se s tím postupně děje a pak samozřejmě testy. Někde jsem viděl krásný testík, kde dávali fungl "nové" (plný vzorek) pneu, pouze to byli třeba 7 let staří ležáci a porovnávali s novýma (různé druhy) - by to bylo od jinak vynikající značky, tak se ty ležákovité gumy umísovali až daleko za těmi nejhoršími novými, z čehož plynulo, že i ta nejhorší nová guma, kterou si můžeš koupit má lepší vlastnosti než takhle starý ležák...

Protože vzorek na suchém povrchu ti je na dvě věci - tam musí guma pořádně lepit a při -10°C nevím, nevím, jak bude lepit takový stařík...

Nechci nikoho urazit nebo naštvat, ale čím dříve tohle lidé pochopí, tím bude méně mrtvejch na silnicích (což mimo jiné díky bohu už je) a já se nebudu muset bát vyslat své blízké na silnici...

Edit: Tak jsem našel srovnání alespoň letních pneu nové/staré (letní gumy stárnou oněco málo pomaleji než zimní, tak si každý domyslí, jak ty zimní na tom asi tak mohou být) .link.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator