Gabo
|
01.10.2013 18:50 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
|

|
HELLMUT napsal(a): Kdy tady občas čtu ty "rekordy" tak mi to pořád vrtá hlavou.Nikdy jsem spotřebu moc neřeil,teď co mám disel, tak etřím hodně oproti předelým benzínům.Ale říkám si, zda je to moje auto v pořádku .Mám automat, tak přičítám cca litr na víc ale stejně jsem dost daleko od zdejích rekordů. Jak vy "rekordmani jezdíte"?
Teď jsem jel sám ze Zittau do Prahy ,dával jsem si hodně záleet abych se dostal na co nejmení spotřebu
(byl jsem sám nikam nespěchal ,tak jsem dělal pokus) výsledek dle počítače 5,9 .Ale jel jsem jak "důchodce v klobouku"  po dálnici 105 km/h a z Boleslavi a skoro do Prahy v háku za autobusem  -asi ze mě byl hotovej jak jsem za ním vysel 
Tak e nízká spotřeba ale za jakou cenu? Kdy jedu normálně cca 140 tak je to minimálně 7.5
To připomíná, e asi před 14 dny cestou na Kolín,jsem potkal na trase nějakou soutě spotřeby.Jeden z účastníků jel tak, e ho předjíděl i traktor  Jakou to pak má relevanci 
Ja mam pri 133km/h podla palubneho spotrebu 5,8l, skutocna neviem aka, ale nad 6 urcite. Niekedy palubak dost keca, napr. po 800km podla palubneho som mal 5,6 a v skutocnosti 6,1. Ale je zaujimave, ze niekedy je excelentne presny 
Pocas 30000km mam priemer 6,17/100km. |
| |
| |