POPCORNcz
|
28.09.2013 18:30 -
Re: EGR ventil - čitění
|
|

|
Zdravím a přidám něco málo k čitění EGR.Rozhodl jsem se pro jeho vyčitění,protoe při niích otáčkách by na okamik motor ztratil výkon,takové cuknutí.Nic závané,ale poradil jsem se s mechanikem a poradil mě,e by to mohlo být EGRem.Druhý důvod byl,e u točím přes 100tisíc a tak ji to neukodí.Tak jsem otevřel kapotu a hurá na to.Demontoval jsem filtr vzduchu a dvě trubky.Jedna kovová,která vrací část zplodin do sání,druhá gumová s opletem co odvádí olejové výpary.Pak jsem doslova klekl do motoru a odrouboval EGR.Drí na čtyřech roubech,celkem dobře přístupných, pouíval jsem zrcátko.Je tam ovem jetě jeden s kterým byl problém.Je hodně zespodu a je na imbus.Je to jen pomocný asi kvůli rezonancím a nemusíte ho vyroubovat celý.EGR se vysune.Uff,je venku.Pozor ! mezi EGRem a výměníkem je těsnění,a vám nespadne dolů.Při pohledu do útrob EGRu jsem uzřel nános sazí.Nedivil bych se,e se můe nějaký kousek uvolnit a dostat se mezi klapku,tím způsobit netěsnost.Mohli by jsme začít diskuzi o čitění pomocí různých přípravků,ale nevěřím e by to vyčistily jako já ručně. Kam by asi li ty kousky částic?poznámka autora. Po odstranění hrubých nečistot jsem pouil čistič na disky,co rozpustilo zbytek.Zespodu EGRu je krytka která ukrývá mechanismus pro otvírání klapky,a byl takté lehce zanesen.Zbývalo dát ve zpět.Zabralo mě to dopoledne,snad bude pokoj na dalích 100tisíc.Přikládám i fotky. A se vám daří. |
| |
| |