jruze
|
06.09.2013 20:32 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
|

|
Rio11 napsal(a): Mám start na benzín, ale uplně jiné LPG zařízení ne větina naich motoristů, mám přímej vstřk kapalné fáze LPG, to znamená e přepíná na LPG mnohem dříve ne běná LPG zařízení. Stačí mi ujet 300 metrů a jedu na plyn. Spotřeba benzínu minimální. Spotřeba LPG 9 litrů. Revize není potřeba ádná, na STK po mě chtějí jen běné emise, poruchu LPG zařízení jsem zatím neměl a to je namontované jí 7 let. Je v naprostém pořádku. Pořizovací náklady se vrátí během jednoho roku, podle počtu najetých km. Take zpět ke spotřebě, 9 litrů LPG za průměr 16 Kč, to je 144,- Kč, k tomu ten benzín na rozjetí mě stačí 0,3 litru na 100 km, to je 10,8 Kč. Sečteno LPG + benzín, 154,80 Kč na sto km. Průměrná cena nafty asi 36 Kč. Tak a počítejme. 154,80 děleno 36 se rovná 4,3 litrů nafty za cenu mého LPG i s benzínem na 100 km. Uka mi C5 ku která jezdí dlouhodobej průměr za 4,3 litru.
Tak já - ádné jiné zařízení v v originálu spotřeba pod 5l (dejme tomu 5l) 5x34.90 = 174,50. Nic mi neblokuje prostor v autě,vjezd do garáí. Je zvátní e nejsou potřeba revize a extra emise(to je jediný plyn co slyím e nejsou potřeba) |
| |
| |