Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Spotřeba - všeobecně
Rio11
06.09.2013 19:16 - Re: Spotřeba - všeobecně
U??vate?
Klima8 napsal(a):
Rio11: mᚠstart rovnou na LPG? opotřebení motoru? revize každých 10000km? to je pak to samé jak nafta 5l / 100 bohužel nafta je nafta

Mám start na benzín, ale uplně jiné LPG zařízení než většina našich motoristů, mám přímej vstřk kapalné fáze LPG, to znamená že přepíná na LPG mnohem dříve než běžná LPG zařízení. Stačí mi ujet 300 metrů a jedu na plyn. Spotřeba benzínu minimální. Spotřeba LPG 9 litrů. Revize není potřeba žádná, na STK po mě chtějí jen běžné emise, poruchu LPG zařízení jsem zatím neměl a to je namontované jíž 7 let. Je v naprostém pořádku. Pořizovací náklady se vrátí během jednoho roku, podle počtu najetých km. Takže zpět ke spotřebě, 9 litrů LPG za průměr 16 Kč, to je 144,- Kč, k tomu ten benzín na rozjetí mě stačí 0,3 litru na 100 km, to je 10,8 Kč. Sečteno LPG + benzín, 154,80 Kč na sto km. Průměrná cena nafty asi 36 Kč. Tak a počítejme. 154,80 děleno 36 se rovná 4,3 litrů nafty za cenu mého LPG i s benzínem na 100 km. Ukaž mi C5 ku která jezdí dlouhodobej průměr za 4,3 litru.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator