Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Volna predni naprava.
vilous
06.09.2013 06:55 - Re: Volna predni naprava.
99
Popíšu vám jednu naštěstí kuriózní zkušenost. X7, po otočení auta na malé silnici, čili plný levý rejd, auto začlo TROCHU plavat. Asi jako když se rozjedete s autem v horní poloze než to počítače podle rychlosti pošlou dolů. Ale absolvoval jsem obousměrně složité zatáčky při nájezdu na dálnici a při rovnoměrné rychlosti to asi 80 km/h vcelku slušně jelo. Raději jsem zajel k pumpě, při brždění silný tah doleva.

Na uchycení levého předního kola ke spodku nápravy ze tří šroubů střední chyběl vůbec a přední vypadl ze závitu a zůstal na nápravě. Takže nějaký hrubý směr kola asi držela jen tyč řízení.
Naštěstí to bylo u jruze za humny a dal to na místě do stavu schopného jízdy po vlastní ose.

Dobrá zpráva pro majitele X7 - nejde o to, že by se to uvolňovalo samo, šlo u fušeřinu toho, kdo to naposledy dával dohromady.

Horší zpráva. Ta náprava je tak dokonalá (a fakt to nemyslím ironicky), že přikryje kiksy nejen silnic, ale i téměř fatální kiksy sama sebe. Do posledního okamžiku žádné varovné signály z jízdního pocitu, klepání, vůle v řízení nebo cvakání v řízení... S trochou nadsázky jde u toho auta poznat upadlé kolo podle toho, že se odhlásí z měření tlaku . U c5 I sebemenší vůle a spousta průvodních jevů a hned jsem letěl na údržbu, i když to mohlo jet desítky tisíc km.
Závěr - doporučuji tedy při nějaké větší prohlídce nechat zkouknout aspoň orientačně přední nápravu, sama si o to neřekne.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator