JardaK
|
04.09.2013 12:57 -
Re: Vibrace auta při jízdě
|
|

|
Ahoj vem. Četl a hledal jsem pilně, ale řeení mého případu jsem tady nenalezl.
Poslední dobou mi auto značně vibrovalo při rozjezdu, co jsem připisoval horí spojce a setrvačníku. Zároveň kolem 2500 otáček se projevovaly zvlátní vibrace jakoby od podlahy (asi tak, jak to u bylo tady na fóru dostkrát popsáno), co jsem připisoval také loučícimu se setrvačníku. Ve chvíli, kdy spojkové loisko dalo důrazně najevo, e u mi na to kale, jsem nechal vyměnit spojku i setrvák (zn. LUK) a čekal, e bude ve vyřeeno. K mému překvapení auto stále (i kdy ASI o něco méně) vibruje při rozjezdu. Kdy je spojka v záběru a je méně, ne řekněme 1500 otáček, prostě to vibruje jak při patné spojce. Dám-li třeba 2000 otáček, je v podstatě klid. Vibrace pri jízdě kolem 2,5 tis. otáček jsou tam taky pořád. Ty jsou citelné od třetího stupně a na pětku jsou nejsilnějí. To je u jak kdyby mě někdo kopal do zadku. Zajímavé je, e trochu méně otáček a je klid. Začně to na pětku kolem 110 Km/h, poleví někde kolem 140, ale zcela neustane téměř nikdy. Jedině a kdy rychlost klesne někam na stovku. Nicméně připomínám, e to nesouvisí ani tak s rychlostí, jako s otáčkama, i kdy na nií stupně je to mnohem slabí. Projevy se nemění s brděním, zatáčením atd. Při vyřazení se mi zdá, e je to o něco slabí, ale těko soudit. Zlepí se to při plném plynu. Nejhorí je to při konstantní rychlosti 110. Dalí věc je, e se podobné vibrace s mení intenzitou projevují i při zrychlování. Čím méně plynu, tím víc vibrací.
Souhra těchto projevů mi nedává smysl. Něco sedí na podvozek, něco na motor, něco na silentbloky... Ledae by snad bylo v háji vechno, ale to se mi fakt nezdá.
Silentbloky na motoru, ke kterým jsem se dostal, jsem kontroloval a vypadají úplně v pohodě. Silentbloky ramen atd. jsem taky kontroloval a tváří se taky v pohodě. Poloosy nevím, ty chci nechat zkontrolovat, ale nevím co mám po servisu chtít za kontrolu aby mi je zbytečně nevyměnili, nebo neřekli, e jsou OK kdy nebudou. Nicméně souhra těch projevů mi na poloosy moc nesedí. Nakonec, vyváení kol a geometrie, to je taky překontrolováno. Házivost kotoučů zkontroluju, ale to se mi taky nezdá vzhledem k tomu, e brdění na tom projevu nic nemění.
Jsem celkem bezradný a nevím kam dál. Nejhorí je, e netuím komu v okolí Pardubic auto svěřit na pořádnou kontrolu, aby se na něj dalo spolehnout. Poraďte prosím. |
| |
| |