Ferro
|
09.08.2013 14:34 -
Re: Povinné ručení
|
|

|
Jo, to můe být, ale zdaleka nemusí z důvodu kmonkurenčního boje pojioven. Neberte mě úplně za slovo, protoe konkrétní úřípad neznám, ale jen v obecnosti: Důvodem můe být započítaný bonus na nové smlouvě. Pojiovny s oblibou dělají to, e pokud klient nepoádá, tak mu bonusovou slevu do předpisu pojistného nezakalkulují - tedy i 10 let pojitění bez nehody se v ceně nepromítne!! Pak se vyhandluje auto za jiné, přijde k pojistiteli a cena je úplně jinde (konečně započítali bonusovou slevu).
Dovolím si vás zde informovat o skutečném případu, který jsem jako pojiovák nedávno řeil. Klient(A) chtěl povinně i havarujně pojistit dovezené ojeté vozidlo k podnikání ve vlastnictví jiné OSVČ(B). Info pouze sken TP a e to potřebuje ihned (Pá 16.40). Vymámen kontakt na (B), kde jsem zjistil jeho r.č., e vozidlo bude v půjčovně a dohodnuto, e přes víkend s ním nebude jezdit, protoe se musí najít cesta, jak pojistné minimalizovat, protoe: věk 26 let, ádná historie na IČ, provozovna ve městě nad 100.000 obyvatel, velký auto s motorem 2,6l a navíc ta půjčovna. Roční pojistné v intervalu 96 - 203.000,-Kč, prostě raketa. V Po byl (B)v Chorvatsku a kdy jsem mu v Út předloil nabídku na "vyvoněných" 34.000, tak jsem utřel, neb (A) to ji pojistil za nějakých 25.000. Nelením, volám kde to dokázal, protoe v tom případě asi nic neumím a jsem neschopná trubka a výsledek? Nejsem blbej ani neschopnej, ale moc poctivej a proklientsky orientovanej, protoe to vdy dělám pro konkrétní potřeby a konkrétního člověka, take se ptám. (A) to pojistil na základní limit v běném provozu a ne na půjčovnu. Resimé - dokud se nic nestane (a u půjčovny s tím nelze kalkulovat), tak etří pojistné a je to OK. Vichni si můou klepat po ramenou a fandit si, jací to jsou kabrňáci. Bude karambol, likvidátor pojiovny můe zjistit, e vozidlo jezdí v půjčovně a (B) je v pytli. Vyplacené pojistné plnění bude kráceno na polovinu (u konkretní pojiovny je půjčovna za 2x pojistného). Kdy si představím, e pojitěným autem můe jejich klient zavinit nehodu se kodou na zdraví ve výi 10mega, tak je mi docela nedobře. Kancelář pojistitelů pokozenému kodu uhradí, ale tu polivinu bude, naprosto v souladu se zákonem, úspěně vymáhat po něm.
Take to jen pro vai představu, proč nejsem přítelem internetového sjednávání. Tam lze skutečně dobře oetřit pouze jednoduché případy a ani ty mnohdy ne. Kdy člověk nezná monosti a podmínky u jednotlivých pojioven, tak si nepomůe. Bohuel je pro větinu lidí jediným kritériem cena. Jetě e nás naučili v ZD ty počty!! |
| |
| |