Boris911
|
08.08.2013 17:49 -
Re: Neoriginální autorádio do C5 II
|
|

|
To: jumep
To by bylo moc drahé. Mám tam originál Citroen USB Box (4000Kč za box + 2500Kč montá). Musel bych si koupit jiný USB box a dát za to dalí 2,5 tisíce za montá. Pro mě bylo nejvíce adrenalinové dobrodruství jenom přehození samotného rádia. U USB boxu se musí rozmontovat palubní deska, jak mi řekli v servise.
Jinak dnes jsem tam vrátil to původní originální rádio a sepsal jsem si pro a proti:
Výhody RD4 N1:
- Parkovací asistent pípá (jsou prostě momenty, kdy se člověk nemůe dívat jenom do displeje a pak potřebuje i akustického asistenta).
- Mobil v dráku nedělá interference (zvukové artefakty - bzučení, "tůtání").
- U v základu jde ovládat tlačítky na volantu.
- Pro citlivky, co hlídají spotřebu: jde vypnout kompresor klimatizace přes menu
- Jde přenastavit čas na displeji v palubní desce.
- Je moné přes menu vyčítat log chyb z řídící jednotky.
- Cigoi ho jen tak, bez roubováku TORX 10 neukradnou.
- Rádio bez klíčů nehraje (= nevybíjí se baterka), rádio se zapne, a se otočí s klíčem do polohy 1.
Nevýhody RD4 N1:
- Neumí sám o sobě, ani MP3
- S originál Citroen USB Boxem je nutné převádět hudbu z iTunes (v AAC) do MP3, čim se degraduje kvalita (rekompresí) a MP3 soubor je větí, ne originální AAC.
- S originál Citroen USB Boxem nejdou přehazovat adresáře. Musí se zmáčknout 1 a pak rolovat na poadovaný adresář (po vypnutí motoru si to nepamatuje aktuálně přehrávaný adresář).
-----------------------
Výhody neoriginálního autorádia:
- Monost přehrávat AAC hudbu z iTunes bez rekomprese do MP3 formátu.
- Přehazování adresářů funguje na výbornou. Po vypnutí motoru nemusím přerolovávat celý seznam adresářů od A, a do Z.
Nevýhody neoriginálního autorádia:
- Parkovací asistent nepípá (na dovolené jsem málem nacouval do stromu, a na poslední chvíli, kdy jsem slyel krabání karosérie, jsem si viml sluncem osvíceného displeje, e ukazuje 3 čárky).
- Mobil v dráku vytváří interference (zvukové artefakty - bzučení, "tůtání"), co mě sere, protoe jsou někdy hlasitějí, ne samotná hudba.
- Nejde ovládat tlačítky na volantu, musel bych do toho investovat dalích 2,5 tisíce za redukci.
- Pro citlivky, co hlídají spotřebu: nejde vypnout kompresor klimatizace přes menu (bylo zdůrazňováno nějakým hoanem na fóru c5club).
- Nejde přenastavit čas na displeji v palubní desce.
- Kdy mi v autě vyběhne chyba, tak po jejím zmizení (cca 10 vteřin) u si jí znovu nepřetu.
- Cigoi to mají triviální. Jednodue rádio vysunou i bez nářadí, odpojí a odejdou.
- Rádio hraje i bez klíčů (= můe vybít baterku). Zapojení pro zapnutí rádia, a v poloze (1) ACC nefunguje. |
| |
| |