| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Ethanol E85 |  |
Alien
|
06.08.2013 14:42 -
Re: Ethanol E85
|
|

|
vos.pe napsal(a): Kolik stojí Elotec,vyplatí se investovat?
Cena i s montáí plus emise a se zápisem do TP mě vyla na 10400,- pro V6
Pro čtyřválec by se to mohlo vejít do 9 tis.
Dalí investice bude palivový filtr a potom klasika co u benzínu.
Doporučuje se zkrátit interval výměny oleje, no já ho stejně měním po 15 tis. co je 1x za rok.
Jinak nic, naprosto stejná údrba, jako s benzínem.
Teď budu sledovat spotřebu. Je třeba si to pořádně rozmyslet, já se rozhodoval snad půl roku, buď zůstat u benzínu, nebo plyn a nebo líh. Počítal jsem, počítal jsem dopředu co by mohlo a nemohlo odejt, kolik km, kolik co stojí a nakonec jsem se rozhodl pro líh.
No a hlavní důvody proč:
+počáteční investice, výrazně mení ne LPG, CNG
+nikde ádná bomba, nádr navíc
+emise Euro 4, oficiální zápis do TP, a jenom klasické technické kontroly
+můu parkovat i pod zemí
+rozdíl 10 a více kč na litru oproti benzínu a i kdyby ne, pořád rozdíl (a to zdaní, tak zase se můu vrátit k benzínu, je to jedno)
+subjektivní pocit z lepího chování auta, automatu, tichí chod
+vyí oktanové číslo ne N95 (nepatrná drobnost)
- jetě není zima, ale moné horí starty, nicméně neočekávám nic zvlátního. S ropákem jsem měl horí zkuenosti. V zimě ale prodávají poměr 70 lihu ku 30 N95 a do -20 by neměl být problém
- výrazně mení výhřevnost, velký obsah kyslíku = větí spotřeba, pokud je ve zle nastaveno a nebo se jezdí bez úprav. Jízda na chudou a nebo naopak velmi bohatou směs a s tím souvysející moné potíe - u neřízeném spalování a nebo u patně nastavené jednotky.
- váe na sebe vodu ( moné problémy s údajnou korozí a zničení palivového systému) - pumpaři, známe, tu a onde up voda pro větí zisk. Benzín se pak dostává nahoru, neb se vyváe a mohou vzniknout velké potíe)
- spousta fám a nesmyslů o tom, co se kde zničí, co se kde rozeere
- zvedne se spotřeba ( ukáe a čas)
- monost, e odejde palivové čerpadlo ( palivo je hustějí a těí)
- palivo stárnutím ztrácí své vlastnosti a znehodnocuje se ( jene ne v řádech dnů, ale měsíců), take v běném provozu se nestane nic
- no a dalí a dalí, viz debata zde na foru
I tak jsem se prostě rozhodl sníit náklady na přepravu své osoby a osob mě blízkých a první dojmy jsou velmi nečekaně pozitivní. A nádr plná za 1500,- , ufff, to je tak trochu sakra rozdíl. ( Jasně LPG), nicméně jsem el jinou cestou, cestou lihu a té vé-estce to parádně svědčí a chutná. 
Neříkám, e to je jediná a správná cesta, jestli vůbec je. Ano je, nejezdit, ale kdo se toho vzdá ehm.
Vím, e mě můe čekat peklo, ale rozhodl jsem se a zatím se jeví ve naprosto v pohodě. lo jen o to jít do toho, take čas ukáe, jestli to mělo cenu. |
| |
| |