| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Ethanol E85 |  |
Alien
|
31.07.2013 22:58 -
Re: Ethanol E85
|
|

|
Zdravím,
kompletně jsem přeel na E85, tedy jezdím jen na líh. Starty nic, zima ukáe, ale v zimě se prodává o něco draí E70, kde je větí poměr benzinu. Ale to mě teprve čeká. Uvidíme. Auto viditelně oilo, jede lépe odspodu a automat řadí jinak. Celkový dojem z jízdy je a zajímavě překvapivý. Kdy otevřu haubnu, motor tak zvlátně "ustí", (myslím, e vstŕiky), ale zvuk je to hezky příjemný, celkově se zvuk zklidnil u u tak tichého auta. Spotřeba zatím nic, vyjídím první nádr. Časem bych napsal. Mezi 500-1000km vyměním palivový filtr, doporučeno, biolíh má čisticí účinky a je nutné vyměnit filtr. Namontovánu mám jednotku Elotec, která jako jedna z mála je plně automatická, člověk se o nic nestará a nemusí nikde nic mačkat, ladit a podobně. Dále mám přestavbu jako oficiální, se zápisem do TP, kde je zapsáno palivo benzín + e85. Cena lihu při tankování byla 23,90. Je samozřemostí, e mohu tankovat cokoli a jezdit v libovolném poměru líh - benzín. Je to jedno. Jednotka sama pozná na co se zrovna jede a přizpůsobí tomu spalování. Více přítě, po nájezdu více km a nádrí. |
| |
| |