jruze
|
23.07.2013 11:04 -
Re: Děsy na cestách
|
|

|
zdenekb napsal(a): Není problém v tom "ale těch 10-20 navíc dám"? 130 je zákon a leckde na světě by řidičům neprolo ani 5 navíc. A teď mám situaci, kdy těch 130 jedu a dojídím náklaďák, co tam má tak 90. V levým pruhu jede někdo 30 přes. Buď brzdím já nebo on. Co si vyberu? Mám na 100km 50x dobrďovat nebo jet 90 mezi kamionama, protoe někdo nerespektuje zákon? (Mluvím o běné situaci, kdy na vechno je dost času, ne o mykách a úmyslném brdění). Jezdil jsem i v zahraničí a nikde - snad kromě Bulharska - jsem se nesetkal s tím, co se děje na naich silnicích. Ani v Německu se vám nestane, aby se vám při přejídění kamionu třeba ve 170 na nárazník nalepil debil v Audi co jel předtím 220 a blikal dálkovejma přestoe je mu jasný, e nemáte kam uhnout. U nás je snad v zákoně, e rychleji jedoucí vozy mají absolutní přednost? Tradice třídního boje u nás holt přeila - jak v politice tak na silnicích. Mindrák jak prase, na obou stranách.
Ani mně to neprolo-mám jetě 1/2 ,,podmínku" ale né vdy a vude mám 10-20 navíc , ale nemluvím o tom e jedu 150 a někdo s odstupem 500m začne předjídět pomalejí 120cítkou ale o těch co jedou 90. a strčí mi to před čumák 50m předemnou a pokračuje stejnou rychlostí nebo i mení a to třeba kilometr (kdy to udělá 200m předemnou tak se mi při srovnávání rychlosti varovky nerozblikají Můj styl je e kdy vidím e mne dojídí někdo dojídí a je mi vcelku jedno jestli tam má 200. tak se snaím včas jít do pravého a třeba na 90. a postím ho - třeba je to tím e nedělám to co mne vadí na druhých - to samé platí o nájezdech to funguje super v Německu - najídí na dálnici a auta jdou o pruh doleva aby ti umonily plynulí nájezd a u nás ??? Nebo odbočující pruh doprava ? nepustí tě tam protoe je nas...nej e jsi ho dojel v levém(konkrétně noví nájezd z Prahy na dálnici Ml.Boleslav a následné trojité přejídění o pruh doleva - to bývá občas matějská) |
| |
| |