Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
RimmerCZ
09.07.2013 09:04 - Re: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
U??vate?
Abych to jeste upresnil, tak napr: 3.0Hdi ma 450nM (omezeni AT prevodovky), 530D (r.v. 2007) ma 500nm. Vykon je skoro stejny 177kw vs 173kw. Pocit v C5 - linearni zrychleni od tisic otacek do 4,5tis s celkem malym turboefektem (spis jen v nejnizsich kdyz to musi tlacit od 1200ot/m). Zrychleni v BMW opravdu vetsi diky zadnimu nahonu nedochazi k prokluzu a piskani gum a opravdu citelneji zatlaci do sedacky. Od vyssich rychlosti se rozdil smazava. Spotreba moje cca 8.5-9, brachova asi o necely litr mensi (ma sedana, ja kombi). Volnobeh ma BMW asi o 100ot mensi. Otacky na 6 stupen pri stejne rychlosti ma BMW asi o 200 ot mensi. Takze na dalnici toci BMW "o dost" mene ( v realu tusim pri 130 on 2000 a ja 2200). Na druhou stranu to az tak nicemu nevadi, jen me to celkem prekvapilo. Dost techto veci dela u Citroenu ta Aisin prevodovka, ktera mi neprijde zase nejak extra. Co mi na ni trochu vadi s porovnanim se starou ZF 4HP20 z C5 I je tvrdsi razeni a dlouha prodleva ze zpatecky na jednicku. Zase ale o hodne mene brzdi a timpadem je mnohem ucinnejsi z hlediska ztrat na vykonu. Rychlost razeni neni nic moc.

A jak rikas, 530D ma jedno turbo, 3.0Hdi ma dve turba pro kazdou hlavu zvlast.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator