Pavel777
|
06.07.2013 13:48 -
Re: Originál denní svícení / C5 III
|
|

|
Ahoj, mám auto teprve krátce a řeím stejný problém. Viml jsem si, e árovka nesvítí u kdy jsem auto kupoval. Počítal jsem, e prostě vyměním árovku za pár korun a hotovo. Byl jsem vyveden z omylu.
Abych se vyhnul zničení původní patice, zvolil jsem takové provizorní řeení, ale zatím to funguje. Koupil jsem 20W árovku G4 za 13 korun a malou dvouřadou svorkovnici. Ze svorkovnice jsem odřízl 2 články a ty potom ořezáním plastů upravil tak, aby se vlezly do patice. Do jedné strany jsem narouboval ty drátky co vedou z árovky a naproti nim jsem narouboval dva drátky ustřiené z kancelářské sponky. Zasunul jsem to do původní patice a ono to tam celkem dobře drí. Snail jsem se to udělat tak, aby ohnisko árovky bylo zhruba ve stejné pozici jako u původní árovky. Je to sice fueřina, ale funguje to. árovka se původní patice nedotýká a od skla je dost daleko, tak se to snad přehřívat nebude. Zdá se, e to svítí skoro stejně jako originál árovka na druhé straně.
Je to zatím provizorní řeení. Při prohledávání na internetu jsem nael árovky PG20, které mají úplně stejnou baňku i takovou tu bílou zátku myslím, e po vytaení z původní patice, by se snad daly pouít. Akorát nevím jestli jsou dost dlouhé ty drátky. .link. |
| |
| |