Tony_Z
|
05.07.2013 18:03 -
Re: zaviněná dopravní nehoda
|
|

|
Nikdo nevíte, co se přesně stalo, tak si toho nevímejte. Bude to pro vechny lepí.
Jinak moje verze, jak k nehodě mohlo dojít (silně orientační, ničím více nepodloená, znalecké posudky, co se týče rychlosti motocyklu nemám, délky brzdyných drah také ne, avak ke zkuenosti s nehodama bych rád vyjádřil.)
1. Motorkář jede velmi vysokou rychlostí moná, klidně i dvakrát a více převyující rychlost povolenou.
2. Ke křiovatce přijídí řidič C5 a rozhlíí se - nikde nikdo, komu by se dala dát přednost. (řidič motocyklu je jetě tak daleko, e není při daných povětrnostních a terénních podmínkách vidět)
3. Motocykl se přiblíil na vzdálenost, kde ho ji můe vidět řidič C5, který je vak ji částí vozu v křiovatce.
4. Řidič C5 zadupne brzdu, zastavil - motocykl ho tée zpozoroval, tée brzdí.
5. Rychlost motocyklu není díky vysoké rychlosti a moná i zmatku sníená dostatečne rychle. Ne aby pustil brzdy a pokusil se o úhybný manévr stojící C5, zazmatkuje a začíná zatáčet se zalápnutou zadní brzdy.
6. Motocykl nechytne výhybnou stopu (díky zablokovanému zadnímu kolu) a jede ze ikma, naráí do stojící C5 částečně bokem a motocykl se půlí na dva kusy.
7. Co je dál je ji bezpřemětné k tomu, jak k nehodě dolo.
Pokud tato verze je správná, potom je na vině řidič motocyklu, kde by celková situace vznikla z důvodu nepřimeřené rychlosti (avak to a případně u soudu, teď je na vině řidič C5, protoe nedal přdnost - bude se jistě řeit, jestli vůbec tu přednost mohl dát, jak jsem to popsal výe. - k tomu je třeba znalecký posudek nebo minimálně brzdnou dráhu, která je u motorky dost blbá (mír dělá jen zadní kolo, ale on brzdil oběma nebo jen zadní? Rozdíl v délce brzdné dráhy obrovský)
Co se tu tak řeí lítost, tak doposud nejsem schopen říct, zda-li mi to je jedno nebo mi je někoho líto, protoe neznám fakta, zatím to jsou jen spekulace. Jediné o čem v tuto chvíli můu říct, e mi je líto je to, e jsou lidé, co z vysoka serou na pravidla a pak se vzájemně zabíjejí...
edit: k verzi této nehody jsem se prozatím přiklonil z toho důvodu, e člověku, který vleze na něco, co nemá STK a ani na to nemá papíry, jsou nějaký pravidla úplně u zadku, nato přiměřená rychlost. (seru-li na jednu věc, větinou seru i na dalí související věci, je to prostě typ povahy - bohuel)
Moná, e se časem dovíme, jak to bylo ve skutečnosti. |
| |
| |