Qwik
|
03.07.2013 11:07 -
Re: Signalizace neuzavřené nádre
|
|

|
Hanz 397 napsal(a): Bude to indukčně,kdy tam jsou magnety. Já jsem kdysi zkouel signalizaci na palubáku a to,e tam není víčko zjistil,a kdy jsem vypnul klíč,znova nastartoval a rozjel se,take je moný(ale nemám vyzkoueno)e nesnímá průběně,tudí to ani v diag nezareaguje okamitě na vyndání víčka...
Nejsem si jistý jestli to je indukčně.. Pokud ano, tak by se při přiblíení magnetu k senzoru, mělo na pinech objevit malé napětí.. ale to mi nepřipadá ideální, protoe indukované napětí vzniká při pohybu magnetu kolem cívky.., podobně to je na čidlech ABS, ale tam se točí kovový zubatý kotouč a magnet je v čidle, a tady je pohyb pouze v okamiku uzavření nádre a pohyb není jednoznačný, záleí jak rychle uzamknu tak rychle se přiblíí magnet k čidlu => není pohyb, není indukované napětí..., proč tedy přibliovat magnet... Dále, k čidlu jsou jen dva vodiče a nemají ádné barevné označení jsou oba edé.. Kdyby tam byla nějaká elektronika, počítám, e by bylo jako u parkovacích čidel... plus mínus a signál..
Nejrychlejí řeení je snímač kuchnout a podívat se... ale to se zatím neodvauji, protoe nemám rezervní.
Proto se snaím zjistit, jak poznám e je snímač OK nebo KO, nebo jestli není problém jinde.., a jaké důsledky z jeho nefunkčnosti plynou.. |
| |
| |