RimmerCZ
|
26.06.2013 15:44 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
Jak rika Helmut, z nemecka to je echt gold. Dyt ja tam jel jenom proto, ze mi ho doporucili a privezl jsem si sice neco trosku z jine cenove kategorie, ale auto je tip top. Kdyz jsem za auto caloval pres 400ceskych, tak me tech par tisic pro Jardu Ruzicku vubec netrapilo, ba naopak. Auto prosel, zkouknul a zhodnotil jako ze dobry. Hodne udelalo to, ze to je auto primo z Citroenu, takze zadna smelina, bouracka atp. proste puvodni stav a po udelanych prednich brzdach. A asi se budu opet opakovat, ale ukazte mi, kde v cesku vam jakykoliv prodejce necha v kufru 245/45/18 C6 lita kola jako druhou sadu k autu (hodnota je urcite v desitkach tisic). Coz je velmi prijemne prekvapeni. Nemluvit o tom, ze historie podle VIN zcela sedela a v pohode. Toto u nas neni ani u 3letych aut - vsecko strasne stocene mrdky. Z 5-6 proverenych aut v cesku sedelo snad jen jedno trosku s rezervou. Jelikoz jsem vybiral z trosku omezene tridy 3.0Hdi nebo 2.0Hdi 2009+ v AP, takze to nebylo jak hledat ty masovky. O to vic se ti smelinari postarali, aby to vypadalo nalestene. Viz treba bazar ze Zlina - krasny trilitr v plne polni. Za necely prvni rok auto najelo 77tis. Po 3 letech je jejich najezd uveden jako 80tis. Za mesic uz meli najezd 100tis. V servisni historii pouze JEDEN zaznam. Auta z nemecka zaznamu bezne 10-20 vcetne pravidelnych prohlidek. Pokud si tim neprojdes, tak si clovek nemysli, ze to neni tak hrozne, ale ono je to snad horsi nez se zda.
Byt tebou, tak pokud chces nejakou levnou C5 I, tak ji kup z klubu proverenou, kde ti clovek znaly ukaze a vysvetli co s tim autem je a da nejakou servisni historii. Pokud chces uz neco lepsiho treba nad 100tis, tak pokud nebude z klubu, zajel bych pro to urco do nemecka, nez to brat z ceskeho bazaru. Ten trilitr benzin nevim nevim u tak stareho auta. Treba i proflaknuta 2.2Hdi 98kW jede fakt docela slusne. |
| |
| |