majkl275
|
21.06.2013 21:34 -
Re: Klimatizace nechladí
|
|

|
Tak já jsem ji klimatizaci opravoval dvakrát ( dvě auta ) poprvé mi v servise otestovali klimu( odsátí, 10 minut kontrola podtlaku, naplnění) 2 dny v pohodě a potom náplň utekla. Naplnil to reflexní kapalinou a nael únik tenkrá trubka u vstupu do chladiče. e prý chladič. Koupil jsem nový a kdy jsem si to měnil, tak jsem zjistil, e není dirka v chladiči, ale v té tenké trubce, která je přitaena k chladiči podlokou z jiného kovu a tam dolo k oxidaci a vzniku trhliny. V citroenu chtěli za celý pár trubek cca 6tisíc, český vrakáč 500 za trubku. V servise neměli čas, tak jsem si to během 2 hodin přehodil na autě sám. To jsem nemusel ani zvedat auto ani sundávat motor ze zavěení. Po zapojení jsem napojil hadici se vzduchem a natlakoval systém. Potom pouze lehce brnknout po vypínači AC, zda je systém natlakovaný, tak se musí sepnout kompresor. Co nejdříve to ale musí vypnout, aby kompresor nejel nasucho. Druhý den jsem to zkusil znovu zapnout a kdy kompresor opět sepnul, tak jsem mohl jít na naplnění klimy. Poprvé to bylo na motoru 1.8 benzín a teď podruhé jsem to dělal před týdnem na 2.2 HDI. Nyní jsem měl tu tenkou trubičku nejspí po nějaké kolizi na půl. Motor je větí a je tam méně místa, ale jeliko jsem byl na rampě, tak jsem také nemusel nikde nic povolovat. Celý týden mi klima zatím drí tlak, tak se můu jít objednat na doplnění. Jinak tenkou trubku jsem koupil v páru s tou silnějí a ta mi po montái zbyla. |
| |
| |