Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Klimatizace nechladí
majkl275
21.06.2013 21:34 - Re: Klimatizace nechladí
Za?iato?n?k
Tak já jsem již klimatizaci opravoval dvakrát ( dvě auta ) poprvé mi v servise otestovali klimu( odsátí, 10 minut kontrola podtlaku, naplnění) 2 dny v pohodě a potom náplň utekla. Naplnil to reflexní kapalinou a našel únik tenkrá trubka u vstupu do chladiče. Že prý chladič. Koupil jsem nový a když jsem si to měnil, tak jsem zjistil, že není dirka v chladiči, ale v té tenké trubce, která je přitažena k chladiči podložkou z jiného kovu a tam došlo k oxidaci a vzniku trhliny. V citroenu chtěli za celý pár trubek cca 6tisíc, český vrakáč 500 za trubku. V servise neměli čas, tak jsem si to během 2 hodin přehodil na autě sám. To jsem nemusel ani zvedat auto ani sundávat motor ze zavěšení. Po zapojení jsem napojil hadici se vzduchem a natlakoval systém. Potom pouze lehce brnknout po vypínači AC, zda je systém natlakovaný, tak se musí sepnout kompresor. Co nejdříve to ale musíš vypnout, aby kompresor nejel nasucho. Druhý den jsem to zkusil znovu zapnout a když kompresor opět sepnul, tak jsem mohl jít na naplnění klimy. Poprvé to bylo na motoru 1.8 benzín a teď podruhé jsem to dělal před týdnem na 2.2 HDI. Nyní jsem měl tu tenkou trubičku nejspíš po nějaké kolizi na půl. Motor je větší a je tam méně místa, ale jelikož jsem byl na rampě, tak jsem také nemusel nikde nic povolovat. Celý týden mi klima zatím drží tlak, tak se můžu jít objednat na doplnění. Jinak tenkou trubku jsem koupil v páru s tou silnější a ta mi po montáži zbyla.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator