Jozka71
|
20.06.2013 20:28 -
Re: Antipollution system faulty - benzínové motory
|
|

|
Je pravda, e řídící plynovou jednotku mi nastavovali loni na podzim a to tak, aby křivka zplodin plynu byla shodná s křivkou zplodin benzinu - tím se mělo vyřeit to, aby se přestala rozsvěcet hláka ASF. Ale toto jsem řeil loni v září, ale problém se studenými starty se objevil a před měsícem. Přesněji řečeno, studené starty zlobily i dříve, ale vdy to mělo souvislost s vysokou vzdunou vlhkostí. To se odstranilo výměnou "induktorů" na třech zadních válcích, které byly jetě původní, přičem jeden se rozpad mechanikovi v ruce. Nicméně dneska jsem to nevydrel a odvezl to do Citroen servisu. Zjistili patné těsnění mezi výfukem a katalyzátorem. Dneska mi volali, e je to vyměněné, leč závada se projevuje dále. Zítra budou pokračovat - uvidíme !
P.S. Problém s předním oknem se vyřeil najedou sám , zrcátka se nesklápějí dále !
Take doufám, e konečné resumé. Po výměně těsnění mezi výfukem a kat. (byla tam snad 0,5 mm mezírka) se problém takřka vyřeil. Vzal jsem také v úvahu postřeh od "miskod" ze 17.06.2013 09:32 a dal mu částečně za pravdu. Svůj díl viny má zřejmě i nastavení plynu. Avak stačí cca 1 a 2 km před dojezdem přepnout na benzin. Domnívám se, e je to tím, e řídící jednotka si pamatuje hodnoty zplodin. Pak to startuje bez problémů, na plyn jede také bez problémů a přestala se mi objevovat i ta otravná hláka ASF. Nyní zbývá jen pořet, proč se přestala sama sklápět zpětná zrcátka (myleno při uzamčení vozu) a auto bude zas jak nové ! Díky za typy ! |
| |
| |