Roozena
|
12.06.2013 08:23 -
Re: Výměna chladiče klimy
|
|

|
To Ladman:
auto má nalítáno bezmála 185 000. chladič je původní. Kdy jsem jej před 2 roky pořizoval, tak mělo auto kolem 45K a chladič byl naprosto v pořádku (vizuálně i funkčně a klima byla schopna chladit při okolní teplotě +25 gr na nějaký 3 grády na výdechu). Klimatizaci ani moc nepouívám - dá se říci tak 1-3x do týdne, kdy vozim pesany, tudí systém nebyl a tak často natlakovaný na porvozní tlak. Při nedávném pohledu na chladič klimy se mi protočily bulvy, páč vyapdá docela plně zbědovaně. celej olezlej, zoxidovanej a doďobanej od kamínků. Je jasný, e ty dvě zimy, respaektive slaná voda se na něm po čertech podepsali. Otázka jest, zda je to pouitým materiálem, či konstrukcí vozu, ale třá v takový Xantii mi vydrel snad 5 let a moná funguje doted. Je mi jasný, e na zimu to chce nějak zakrejt průduchy v masce, at se ta zatracená břečka k chladiči vůbec nedostane. Po pravdě - ona se ta voda do motorovýho prostoru vůbec nějak snadno dostává. nedávno jsem jel cca 600 kiláků prakticky furt v deti a auto najednou hupslo do nouzáku a vyskočila chyba p1166 (tlak paliva v rampě mimo poadovaný rozsah). zamrazilo mě, páč by to mohlo bejt třá čerpadlo. Otevřu haubnu a venitř mokro... stačilo to nechat do rána odstavený a chba zmizela. evidentně nateklo někam do tekru.
Jinak děkuju vem za rady a zítra se do toho pustim a dám věděti.
hezký den. |
| |
| |