Emuel
|
06.06.2013 18:43 -
Re: Klesání přední části vozu / C5 I,II
|
|

|
Snad nebude vadit, e troku oivim tohle vlákno.
Taky mi při stání občas začne "hopsat předek". Pokud je to někde u nákupáku, neřeim. Ale pokud vim, e auto bude nějakej den stát, poutim ho a dolů a mám pokoj. Navíc mi kdosi před lety tvrdil, e tím, e auto čas od času nechám stát "vyputěné" na dorazech, pomáhám zachovat funkčnost celého systému. Můe to bejt kravina, ale se základní znalostí mechaniky mi to přijde logický. Kdy něco dlouho nepouívám, má tendenci se to znefunkčnět. Take auto sem tam proenu vema polohama podvozku a na ulici před barákem ho nechávám leet na břie. A mám jistotu, e nastartuju i po dvou týdnech.
A jak tady někdo psal, e při brdění má auto tendenci zabořující se příď dorovnávat a po zastavení na semaforech si zase "odfoukne", je nesmysl. Auto určitě dofukuje zadek při rozjezdu, je to znatelně cítit. Ale při brdění je nastavování výky podvozku neaktivní. Je velmi snadný to vyzkouet. Stujte na brzdě a zkuste změnit výku. Auto se ani nehne. A kdy se pustí brzda, začne se něco dít. Take a u se příď při brdění zabořuje sebevíc, hydraulice je to jedno a nic nedorovnává. |
| |
| |