Roozena
|
28.05.2013 17:09 -
Re: Originál denní svícení / C5 III
|
|

|
Mno... já sem na to el jinou cestou, která se můe zdáti v mém případě zbytečnou, ale na efekt dobrý a v případě modelu světlomatu s árovkovým DLR (pro který jsem to původně plánoval) by to mohlo i kněčemu být. Zkrátka - protoe jsem tak nějak doel k závěru, e vechny prodávané LED náhrady árovek mají jeden zásadní problém a to je téměř 100% úmrtnost čipů z důvodu přehřátí (nechápu, e někdo tohle s klidným svědomím prodává s tím, e to má příkladně výkon 6W - účinnost LED zdaleka není 100% a a se to někomu líbí, nebo ne, tak minimálně 1/3 výkonu jde do tepla a bez chladiče se asi stane co?...) a vibrací (+ vlastnost, kdy větina čipů je mimo ohnisko reglektoru), tak jsem zvolil variatu výroby vlastní náhrady. Pouil jsem LED CREE XM-L (10W)dal ji na pořádnej chladič, napájim ji přísluným driverem a supluje árovku v potkávačkách, který de-facto taky svítějí pořád. Dioda se nepřehřívá, ač je chladič přímo uvnitř reflektoru, tak se teplo bez problémů odvádí. Bohuel výměna za orogo árovku pro DLR není moná z důvodu konstrukční náročnosti dráku/chadiče a uchycení LED. Vypadá to, jak to vypadá a komu se to nelíbí...   |
| |
| |