Ondra210
|
22.05.2013 18:56 -
Re: Nefunkční klimatizace / C5 III
|
|

|
Ahoj, taky jsem měl nefunkční klimu, ale zatím je to teprve moje první sezona s novou C5. Přivezl jsem ji z NL, měřič laku zjistil, e byla lehce havarovaná na předek - údajný původce následujícího problému. Teprve s příchodem jara a nadprůměrně teplých dnů jsem zjistil, e klima nechladí a tak jsem zajel na servis. Byla úplně prázdná, tak ji dali 600g chladiva, ve ok a za 2 dny jsem přijel znovu na kontrolu, kterou jsme raději domluvili. Byla téměř prázdná (zpět odsáli 200g a vrátili mi 200,-), UV lampa ukázala únik na jedné z tlakových hadic (zajímavé ovem bylo, e v den naplnění ji za provozu komplet odzkoueli a únik nebyl vůbec zaznamenán....). Hadici jsem nechal napasovat novou (ve firmě s hydraulickými systémy, cena cca 400,-), sám jsem se techniků ptal zda vyměnili i těsnící o-krouky a říkali, e jsou dobré a e zrovna ty které tam mám nejsou skladem atd. Podruhé jsem nechal dát u jen 300g v obavě úniku (opět v den servisu zcela v pořádku). Následující den jsem přijel opět na kontrolu a únik zaznamenán právě na vrchním spoji u o-krouků, v servise je natěstí měli tak dali nové, zase naplnili klimu a od té doby mám zatím pokoj, je to cca 14 dnů a chladí. Celkové náklady vyly na 2200,-. Občas mi při zaplé klimatizaci nějak divně zní kompresor, snad bude v pohodě... |
| |
| |