Honzaho
|
12.05.2013 23:23 -
Re: Spotreba - iba LPG
|
|

|
Přiznám, e jsem se s tímto systémem jetě nesetkal. Zalistoval jsem proto na webu a dočetl jsem sem se ve zkratce mimo jiné: "Automobily s LPi se mohou srovnávat s benzinovými vozidly, není zde ádný znatelný rozdíl ve výkonu, řídících postupech a emisích výfukových plynů. Problém zpětných zálehů je také minulostí." Je fakt, e nií výkon u 100kW motoru mne nijak zvlá netrápil, emisní hodnoty u LPG byly vdy výrazně lepí ne u BA a zpětný záleh jsem u ádného ze svých LPG aut nezail (nebo jsem si ho neviml). Důleité ale je, e jsi s ním spokojen a e nemá problém s vysokotlakým čerpadlem.
Já teď zápasím (lépe řečeno můj LPG servis zápasí) s rozchozením LPG pro motor s přímým vstřikem benzinu do válců. LPG je ale vstřikováno v plynné fázi do sání. Problém je v tom, e benzinové vstřiky by nepřeily bez chlazení a tak se do nich musí "přivstřikovat" benzín i kdy auto jede na LPG. A přitom poměr LPG a BA musí být ekonomicky zajímavý. Jestli se to podaří, dám vědět. V opačném případě se budu muset spojení motoru 1,6 THP a LPG vzdát. |
| |
| |