Zdravím, já měl pochybnosti o tom jak se o olej v převodovce staral předchozí majitel, někde v dojčlandu, tak jsem po zváení vech moností a po rozmluvě v citroenu doel k názoru, e bude lepí svěřit oetření převodovky lidem kteří se tím iví a dělají to denně, znají jejich vlastnosti. Po telefonické rozmluvě s panem Zbyňkem Prokopem z Blučiny u Brna jsem si domluvil výměnu při cestě okolo na dovolenou.. Ukázal mi celou firmu a jak to zhruba dělají a taky mi ukázal sklad s náhradními díly na různé převodovky, dělají audiny, meďoury, porscháky, rencky, citroeny a jiné auta..
Dělají kompletní renovaci AP a seřízení rozvaděče v AP nebo jen výměnu oleje.. Hezky jsme si o tom popovídali, ukázal mi i rozvaděč na citroena který renovují sami s tím, e by místo originálu dával raději ten jejich, né kvůli ceně, ale proto, e jejich má vodící pouzdra řazení v bronzi, ne v hliníku jako origo. Povídal, e převodovka v citroenu Aisin Warner není zrovna podařená..
Projel se s mým vozem, s konstatováním, e s těmito kilometry,185tis., to řadí vcelku dobře, e mu tam chodí AP u i s 80tis.km. Předal jsem mu vůz a zhruba za 1,5h mi volal, e mám auto hotové..
No za kompletní výměnu oleje s propláchnutím od nečistot jsem zaplatil 6900kaček, dostal fakturu a bylo po akci.. Vyádal jsem si jetě vzorek oleje na porovnání s novým a odjel vstříc volným dnům.
Protoe jsem ádný zásadní problém s řazením neměl, tak ani po výměně jsem nijak extra vylepení nepozoroval. Vím, e má AP trochu problém s podřazováním, kdy jedu volně z kopce a pak do kopce v nízkých otáčkách, občas se stane, e to trochu kopne.. Vím co dělat aby se to nestávalo, take to nijak neřeím, beru to jako vlastnost této AP AW..