Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Letní pneu na C5
HELLMUT
22.04.2013 12:35 - Re: Letní pneu na C5
U??vate?
Roozena napsal(a):
Já jsem byl letos taky nucen měnit obutí a původně jsem se pomalu se slzou v oku loučil s Michelinama, nicméně - dal jsem na rady a doporuční mého dvorního mechanika a pořídil Toyo Proxes T1-R 225/45 R17. Do první jízdu jsem k nim přistupoval poněkud skepticky, páč jsem zkrátka měl pod kůží ony Micheliny... Už po první jízdě musím říct, že tim, že je na pneu bachratej pajdulák zdaleka neznamená záruku špičkovýho svezení. Pokud mohu přímo porovnat - chování za mokra - jednoznačně Toyo. Micheliny ztrácejí jistotu až kolikrát jede člověk jako podesranej. třeba by ani nemusel a gumy by udrželi více, ale smysly hovoří jinak. Toya jsou daleko čitelnější a do jistý fáze čék ani nepozná, že jede na mokru a když už potřebuje, tak se dá hranice adheze krásně vyčíst. Za sucha - Michelin celkem v poho. je tichá, ale o5 chybí ona jistota odhdu hranice adheze a naví se přidává jakoby menší axiální tuhost a auto trošku víc plave. Veliká výhoda je ekonomika provozu. Toyo - tady mám pocit, že jedu po kolejích. naprosto žádná nervozita v chování auta a pokud se zapne H3+, tak je až neskutečné, co ty gumy odvedou za práci. čéka to nutí dělat c C5 věci, pro který nebyla vyvinutá - na zkoušku dobrý, ale je halvně výhoda vědět, že čék má v rukávu nějakou tu rezervu pro případ potřeby. Další veliký + je minimální hluk. Malé mínus je spotřeba, která šla o 0,2l nahoru, ale toho se ve prospěch komforu rád vzdám...

No ještě je otázka jak dlouho vydrži Já na zimu koupil Semperit Speedgrip 2 -subjektivně mi přijdou fajn jen smutně koukám na ten vzorek a už teď vidím že ještě max 2.zimy a je po nich (v tu třetí zimu nevím) Na Xantii mám vzadu Bridgestone Blizzak a jsou tam už 7 zimu a mají 4 mm (jo vím že už měli být pryč z důvodu stáří ale je to "popelnice na práci v Praze tak je dojezdím... )

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator