HELLMUT
|
22.04.2013 12:35 -
Re: Letní pneu na C5
|
|

|
Roozena napsal(a): Já jsem byl letos taky nucen měnit obutí a původně jsem se pomalu se slzou v oku loučil s Michelinama, nicméně - dal jsem na rady a doporuční mého dvorního mechanika a pořídil Toyo Proxes T1-R 225/45 R17. Do první jízdu jsem k nim přistupoval poněkud skepticky, páč jsem zkrátka měl pod kůí ony Micheliny... U po první jízdě musím říct, e tim, e je na pneu bachratej pajdulák zdaleka neznamená záruku pičkovýho svezení. Pokud mohu přímo porovnat - chování za mokra - jednoznačně Toyo. Micheliny ztrácejí jistotu a kolikrát jede člověk jako podesranej. třeba by ani nemusel a gumy by udreli více, ale smysly hovoří jinak. Toya jsou daleko čitelnějí a do jistý fáze čék ani nepozná, e jede na mokru a kdy u potřebuje, tak se dá hranice adheze krásně vyčíst. Za sucha - Michelin celkem v poho. je tichá, ale o5 chybí ona jistota odhdu hranice adheze a naví se přidává jakoby mení axiální tuhost a auto troku víc plave. Veliká výhoda je ekonomika provozu. Toyo - tady mám pocit, e jedu po kolejích. naprosto ádná nervozita v chování auta a pokud se zapne H3+, tak je a neskutečné, co ty gumy odvedou za práci. čéka to nutí dělat c C5 věci, pro který nebyla vyvinutá - na zkouku dobrý, ale je halvně výhoda vědět, e čék má v rukávu nějakou tu rezervu pro případ potřeby. Dalí veliký + je minimální hluk. Malé mínus je spotřeba, která la o 0,2l nahoru, ale toho se ve prospěch komforu rád vzdám... 
No jetě je otázka jak dlouho vydri Já na zimu koupil Semperit Speedgrip 2 -subjektivně mi přijdou fajn jen smutně koukám na ten vzorek a u teď vidím e jetě max 2.zimy a je po nich (v tu třetí zimu nevím) Na Xantii mám vzadu Bridgestone Blizzak a jsou tam u 7 zimu a mají 4 mm (jo vím e u měli být pryč z důvodu stáří ale je to "popelnice na práci v Praze tak je dojezdím... ) |
| |
| |