JirkaŘ
|
21.04.2013 11:14 -
Re: Výměna motorového oleje
|
|

|
to hegisek: jestli ti ukazovalo na palubovce tohle _ _ _ _ _ _ , tak si čidlo myslí, e je tam málo oleje. Plný stav oleje (nad max) ukazuje čidlo takto OOOOOO. Správně by to mělo ukazovat mezi ryskami, tedy OOO_ _ _
Je dost moné, e pokud jsi dal správné mnoství oleje a má ho opravdu mezi ryskami na měrce, tak potom, pokud ukazuje na palubovce ukazatel něco jiného, je vadné toto čidlo. Zkus počkat pár dní... můe "se to srovnat". Viml jsem si, e párkrát to ukazovalo "blbosti" nejen mě, ale i bráchovi a známému, co máme veci C5-ky. I v manuálu je napsáno, e by jsi měl zkontrolovat olej vizuelně na měrce v motoru....to je jistota.
Tak a mám jetě před sebou manuál na str.40 se píe... Nedostatek oleje = blikání vodorovných čárek, je nutné dolít olej.
Dále... blikání vodorovných čárek a nápisu "min" signalizuje funkční poruchu indikátoru. Navtivte servisní sí Citroën.
Pomocí ruční měrky zkontrolujte mnoství oleje v motoru. Zkontrolujte mnoství oleje na vodorovné podlaze s motorem vypnutým nejméně 10 minut. |
| |
| |