Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Disky a pneu na C5 - obecně
Mikra
21.04.2013 10:57 - Re: Disky a pneu na C5 - obecně
Za?iato?n?k
Poradit se dá jen tolik, že mᚠkoupit to co mᚠv techničáku a ET nemusí být 100% přesné. Tak asi do 5mm + i - by se nemělo nic tak závažnýho dít. Nešel bych raději pod ET28 a nad ET38.
Pokud koukᚠna vzhled a chceš, aby tvůj parník vypadal jako supersport, tak si kup ty 19". Budeš z toho mít kostitřas, bude to vypadat jako závoďák, ale zatáčky s tím stejně řezat nepůjdou jako se závoďákem. Já jezdím na 215/55/16 a ani ty nejsou nijak extra měkký a nehrnou se do zatáček. Sedí to na nich dostatečně a výtluky to tlumí obstojně.
C5 má být o pohodlí a tam by se hodily co nejmenší disky a co nejvyšší profil gumy. Na širších gumách se trochu zvedne spotřeba a hlavně cena pneu je o dost vyšší.
Kdyby tahle volba byla na mě, tak na zimu bych neváhal a koupil ty 205/65/15 a na léto bych nešel nad 225/55/17.
EDIT:
Teď ještě koukám na ty rozměry. Nemᚠtam překlepy? To jsou až 10cm rozdíly v obvodu kola. To mi přijde dost podivný. Ani ET by myslím nemělo být u všech kol stejný. Ale to nevím jistě. Připadá mi to, jako by to do TP dopsal někdo někomu ze známosti a neřešil technickou stránku věci. ESP, AP, to tím možná může být ovlivněno a u nesprávných rozměrů kol by mohlo docházet při nevhodným ET ke škrtání o podběh, blatník nebo třeba brzdiče. Možná se dokonce při změně rozměrů kol musí ty správný konfigurovat diagnostikou. To ale nevím jistě, to si jen tak představuju, co se může všechno dít.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator