Mikra
|
21.04.2013 10:57 -
Re: Disky a pneu na C5 - obecně
|
|

|
Poradit se dá jen tolik, e má koupit to co má v techničáku a ET nemusí být 100% přesné. Tak asi do 5mm + i - by se nemělo nic tak závanýho dít. Neel bych raději pod ET28 a nad ET38.
Pokud kouká na vzhled a chce, aby tvůj parník vypadal jako supersport, tak si kup ty 19". Bude z toho mít kostitřas, bude to vypadat jako závoďák, ale zatáčky s tím stejně řezat nepůjdou jako se závoďákem. Já jezdím na 215/55/16 a ani ty nejsou nijak extra měkký a nehrnou se do zatáček. Sedí to na nich dostatečně a výtluky to tlumí obstojně.
C5 má být o pohodlí a tam by se hodily co nejmení disky a co nejvyí profil gumy. Na irích gumách se trochu zvedne spotřeba a hlavně cena pneu je o dost vyí.
Kdyby tahle volba byla na mě, tak na zimu bych neváhal a koupil ty 205/65/15 a na léto bych neel nad 225/55/17.
EDIT:
Teď jetě koukám na ty rozměry. Nemá tam překlepy? To jsou a 10cm rozdíly v obvodu kola. To mi přijde dost podivný. Ani ET by myslím nemělo být u vech kol stejný. Ale to nevím jistě. Připadá mi to, jako by to do TP dopsal někdo někomu ze známosti a neřeil technickou stránku věci. ESP, AP, to tím moná můe být ovlivněno a u nesprávných rozměrů kol by mohlo docházet při nevhodným ET ke krtání o podběh, blatník nebo třeba brzdiče. Moná se dokonce při změně rozměrů kol musí ty správný konfigurovat diagnostikou. To ale nevím jistě, to si jen tak představuju, co se můe vechno dít. |
| |
| |