| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Ethanol E85 |  |
krem
|
15.04.2013 12:44 -
Re: Ethanol E85
|
|

|
krem napsal(a): - vozítko: C5-I, 2.0 benzín/100kW, 142 tis.km, 1.majitel, originál tovární seřízení bez přídavných čipů, bez palivového filtru (původně určeno pro německý trh), jezdím s lehkou nohou a obvykle vytáčím max do 3000 ot., běná dlouhodobá zimní spotřeba BA95ultra (Globus) 8,9l/100km,
Doplnění zkueností za zimní sezónu (listopad a půlka dubna) :
(pův.příspěvek .link. )
jízdy při testech asi 50% město a okolí (do 10 km), 15% cesty do 50km a 35% dálnice
- výsledky stručně:
mimo - při prvním větím poklesu teplot jsem natankoval čistý BA95 a byl napůl v oku. Připadalo mi subjektivně, e auto nejede, je líné, motor není pruný, hlavně v nízkých otáčkách. Po doplnění E85 se ve "vrátilo" k normálu. Take pro mne je jedění s přimíchaným E85 "návykové" 
1. čím nií teplota, tím větí problémy se startováním - potvrzeno na 100%, ale i při mínus 15 st. vdy nastartováno nejpozději na druhé brnknutí, take lze tolerovat
2. uvolňování nečistot a zvýená koroze v palivovém systému - dosud (10.měsíců) ádný problém
3. zkouením jsem vysledoval poměr 85:15 (asi 10 litrů E85 do plné nádre) jako kompromis pro zimní provoz. Nejsou neúměrně problémy se starty (do mínus 5 start na první pokus), je klidnějí chod motoru a subjektivně pocit lepího zátahu.
Výsledek zimního provozu: ujeto necelých 7000 km s průměrnou dlouhodobou spotřebou 8,2 l/100 km. Take dalí ok! Spotřeba mi oproti jiným rokům poklesla o nějakých 8%
Celkově si přechod na mix s E85 pochvaluji. Technické problémy ádné, spotřeba a náklady na PHM nií, jízdní projev lepí.
(pro koumáky: průměrná spotřeba dle T.P. 8,7l/100 km, praktická spotřeba v předchozích létech se pohybovala kolem této hodnoty, po přechodu na mix BA95 s E85 lze předpokládat průměrnou celoroční spotřebu někde těsně pod 8 l/100 km, co hodnotím kladně)
Tolik informativně MOJE OSOBNÍ PRAKTICKÉ zkuenosti. Nikomu je nevnucuji, nepolemizuji. |
| |
| |