rofo
|
10.04.2013 21:52 -
Re: Originál denní svícení / C5 III
|
|

|
Take pro vechny ouraly jako jsem já přidávám update a návod.
Není rozhodně potřeba sundávat nárazník, pouze na levé straně jde demontá díky baterce a stísněnému prostoru hůře, ale jde. Celkově je to bez "cviku" na 15 minut, s trochou zručnosti a praxe na 5 minut. Místo torxu můete pouít imbus o velikosti 5,5 který má doma snad kadý a pasuje bez problému. Skrz motorový prostor nahmatáte na spodní straně světla otvor na torx, zasunete imbus a pootočíte po směru hodinových ručiček o čtvrt otáčky. Poté vytáhnete celou objímku i s árovkou.
Nevím jak moc v patici drí originální árovka, já u měl předěláno na LED a to jsem nedělal já, take neumím popsat. Nicméně nová árovka se do patice pouze zasouvá a jde do ní docela ztuha a výborně drí na místě, nemyslím si e je třeba ji nějak fixovat. Zatím jsem pouil obyčejnou G4 12V/20W za 12 Kč, kterou jsem si navíc vypůjčil ze světla z obýváku (objednané árovky jetě nedoly). Světelný výkon dle mého i tak dostatečný, oproti LED je to nesrovnatelné a hlavně opět pouitelné.
Přikládám fotku původně testované LED a patice s árovkou z IKEA za 12 Kč A pak fotku porovnání světelnosti (L-árovka, P-LED).
Závěrem děkuji CITROENu, ale za jednu 12V zarovku fakt 1200,- nedám. Raději obětuju pět minut času a 12 Kč moná trochu častěji ... Jetě odzkouím onu 25W objednanou árovku a dám vědět .... |
| |
| |