Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: možnost přetížení C5 (nákladem)
Tony_Z
09.04.2013 22:51 - Re: možnost přetížení C5 (nákladem)
99
Darja napsal(a):
takže už dobrý?

Darjo, zřejmě jsi to nepochopila (jestli to je takhle dobrý, to co jsi mě ocitovala, tak jsi souhlasila s tím, že vypnutej motor neva, ba naopak to je pro čerpadlo lepší).

Zhrado, asi bys to měl rozepsat. A prosím konkrétně a fakticky! Čím je poškozováno čerpadlo, když není nastartováno. (to, že to je horší pro baterku jsem již zmiňoval) A prosím fakta.

Vzhledem k tomu, že 12V vs. 400V ti je takové divné, tak mi připadá, že netušíš. Motor odchází přetěžováním a věř, že je úplně jedno, jestli jestli tím protéká příliš proudu střídavého nebo stejnosměrného napětí - oboje hřeje. Přetěžování = vysoké proudy ve vinutí. Čím vyšší napětí, tím vyšší proud při zachování stejných otáček motoru.

El. motor je v klidu, 0 ot/min. Když do něj pustíš 12V rozeběhne se. když 14,4V, tak se také rozeběhne, rychleji a v tu chvílli jím proteče o něco vyšší proud a dostal více naprdel než při těch 12V. Jakmile se zvýší otáčky a motor se rozeběhne, tak proud protékající motorem klesne. Jakmile ho zatížíš, tak začne odebírat více proudu, tím více proudu čím vyšší na něj umístíš napětí. A ten proud je to, co dává motor do pohybu, ale zároveň to, co ho časem může odpálit, když ho v něm poteče moc (a už je to dáno přepětím nebo vysokým zatěžováním).

A pokud by tu byl někdo, kdo mi to technicky vyvrátí, tak sem s tím prosím . Ale prosím vyvarujte se mystifikace ve stylu Ochcafky, co jezdí za 3l/100km při konstantní rychlosti 160Km/h, tak hluboko jsme snad neklesli, ne?

A to zní jakkoliv, tak nechci nikoho urazit, naštvat, či jakkoliv provokovat. Píšu svůj názor založený na věcech, o kterých vím a co si matně pamatuji ze školy. Nakonec se třeba ukáže, že se mýlím. Mým cílem je dosáhnout plnohodnotného vysvětlení, a to nedopadá odpovědí JBP - jedna bába povídala (které bytostně nesnáším). Pak bych musel váhat, jestli tu jsou věrohodné informace a dá se na ně spolehnout.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator