Tony_Z
|
09.04.2013 22:51 -
Re: monost přetíení C5 (nákladem)
|
|

|
Darja napsal(a): take u dobrý? 
Darjo, zřejmě jsi to nepochopila (jestli to je takhle dobrý, to co jsi mě ocitovala, tak jsi souhlasila s tím, e vypnutej motor neva, ba naopak to je pro čerpadlo lepí).
Zhrado, asi bys to měl rozepsat. A prosím konkrétně a fakticky! Čím je pokozováno čerpadlo, kdy není nastartováno. (to, e to je horí pro baterku jsem ji zmiňoval) A prosím fakta.
Vzhledem k tomu, e 12V vs. 400V ti je takové divné, tak mi připadá, e netuí. Motor odchází přetěováním a věř, e je úplně jedno, jestli jestli tím protéká příli proudu střídavého nebo stejnosměrného napětí - oboje hřeje. Přetěování = vysoké proudy ve vinutí. Čím vyí napětí, tím vyí proud při zachování stejných otáček motoru.
El. motor je v klidu, 0 ot/min. Kdy do něj pustí 12V rozeběhne se. kdy 14,4V, tak se také rozeběhne, rychleji a v tu chvílli jím proteče o něco vyí proud a dostal více naprdel ne při těch 12V. Jakmile se zvýí otáčky a motor se rozeběhne, tak proud protékající motorem klesne. Jakmile ho zatíí, tak začne odebírat více proudu, tím více proudu čím vyí na něj umístí napětí. A ten proud je to, co dává motor do pohybu, ale zároveň to, co ho časem můe odpálit, kdy ho v něm poteče moc (a u je to dáno přepětím nebo vysokým zatěováním).
A pokud by tu byl někdo, kdo mi to technicky vyvrátí, tak sem s tím prosím . Ale prosím vyvarujte se mystifikace ve stylu Ochcafky, co jezdí za 3l/100km při konstantní rychlosti 160Km/h, tak hluboko jsme snad neklesli, ne?
A to zní jakkoliv, tak nechci nikoho urazit, natvat, či jakkoliv provokovat. Píu svůj názor zaloený na věcech, o kterých vím a co si matně pamatuji ze koly. Nakonec se třeba ukáe, e se mýlím. Mým cílem je dosáhnout plnohodnotného vysvětlení, a to nedopadá odpovědí JBP - jedna bába povídala (které bytostně nesnáím). Pak bych musel váhat, jestli tu jsou věrohodné informace a dá se na ně spolehnout. |
| |
| |