Ladman
|
28.03.2013 18:14 -
Re: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
|
|

|
kopy napsal(a): Dalí slovo do pranice  Mám 2.2HDI Break CI 2004 s FAP a chtěl bych jí vyměnit za CIII Break ale nevím jaký motor. Jezdíme 2 dospělí 2 deti 3 psi  Ale jezdíme dost krátké trasy, tak mívám občas problémy s FAP a tak nevím zda jít teď do 2.0 benzín a nebo 2.0HDI - prý u ty nové FAP filtry vydrí 250-300tis km. Co myslíte?? Osobně bych asi raději do benzínu, ale máte tu někdo CIII s 2.0 benzínem??? Drí ty motory?
tak já ho mám. Kupoval jsem ho na začátku loňskýho roku, resp. nechal si ho dovézt z Německa. Nael jsem si ho na Mobile.de. Tenhle motor jsem chtěl záměrně, protoe najezdím ročně nejvíc tak 12000 km (tedy svojím, v práci 40000 km) ročně, z toho necelý 4000 dělá kadoroční cesta v létě do BG. Autem jezdím denně, převáně po městě do práce. Take benzín byl jasnou volbou. Auto jsem chtěl v co nejvyí výbavě a Exclusive rok 2008 nabízí pouze 2.0i nebo 3.0 V6 (ten je pouze v automatu, co jsem nechtěl). S autem i s motorem jsem spokojen, snad jen spotřeba by mohla být mení, ta uváděná je dost utopická. Po městě se pod 12 l skoro nedostanu a vloni při cestě do Bulharska v 5-ti lidech s plným kufrem za dodrování rychlostních limitů na dálnicích průměrná spotřeba 8.2 l/100 km. Co mě mile překvapuje je, e ten motor skoro vůbec neere olej. Má nalítáno 120000 km a stav na měrce se od výměny oleje po koupi skoro nehnul. |
| |
| |