Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: dojmy z STK
vilous
01.02.2013 10:50 - Re: dojmy z STK
99
No já na to mám jiný názor. Pro nezatížený motor několikavteřinové vytočení do omezovače nemůže představovat žádný mimořádný záhul. Vždy totéž se děje v provozu třeba při rychlém vjetí z vedlejší točíme na nižší rychlostní stupně motor k maximu, a to ten motor cloume celým autem, tedy dostává plnou porci nafty (což naprázdno v STK ani náhodou) a velmi rychle opakovaně mění otáčky a škube s ním necitlivé rychlé přeřazování. Myslím, že speciálně pro rozvody je nejhorší věc skoková změna otáček motoru, nikoli plynulé dosažení maxima navíc bez zátěže.
Takže pokud by motor neměl vydržet prosté klidné vytočení k maximu, tak je lepší, když to nevydrží v klidu na STK, než když to nevydrží za provozu nejlépe v nějaké krizové situaci.
Jezdil jsem s auty před érou řídících jednotek a i motory favoritu nebi žigula se vytáčely dost přes maximum (žigul šel i na 7000, max bylo 5600). Omezovače nám motory šetří a to hodně pod mez, co ten motor krátkodobě snese bez nějaké újmy.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator